Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vairākos vēlēšanu iecirkņos Rīgā veidojas rindas

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu iecirknī Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā (3.iecirknis) nereģistrētajiem vēlētājiem nākas aptuveni stundu stāvēt rindā, turklāt šajā un vēl vismaz vienā iecirknī novēroti traucējumi datu apmaiņas sistēmā. Arī vēlēšanu iecirknī Kongresu namā (145.iecirknis) veidojas rinda, vēlēties nobalsot virknei tajā nereģistrētu vēlētāju.

3.iecirkņa vadītāja skaidroja, ka jau no plkst.17 izveidojušas divas rindas, lai paātrinātu vēlēšanu procesu tieši šajā iecirknī reģistrētajiem balsstiesīgajiem. Tāpat attiecīgajā iecirknī nereģistrētajiem vēlētājiem gaidīšanu līdz nobalsošanai paildzina traucējumi datu apmaiņas sistēmas darbībā.

Iecirkņa vadītāja arī norādīja, ka pirmās stundas laikā iecirknī nobalsojuši vairāki desmiti pilsoņu.

Traucējumi datu apmaiņas sistēmā konstatēti arī 4.vēlēšanu iecirknī, kas atrodas Rīgas Centra Daiļamatniecības pamatskolā. Iecirkņa pārstāves skaidroja, ka pirmās stundas laikā tajā savas balsis paspējuši nodot jau aptuveni 60 vēlētāju. Viņas iepriekšējās balsošanas aktivitāti vērtēja kā ļoti augstu.

Vēlēšanu komisijas pārstāvis no 145. vēlēšanu iecirkņa pastāstīja, ka rinda tur arī veidojas tādēļ, ka balsot nāk iecirknī nereģistrēti vēlētāji. Attiecīgi ir jāgaida, kamēr iecirknis, kurā viņi ir reģistrēti, apstiprinās, ka konkrētais cilvēks jau nav nobalsojis. Tāpat iecirknī pa brīdim bijušas problēmas ar interneta savienojumu.

Jau vēstīts, ka Latvijā šodien sākas iepriekšējā balsošana EP vēlēšanās. Iepriekšējā balsošana šodien paredzēta trīs stundas, noslēdzoties plkst.20. Iepriekšējā balsošana norisināsies arī ceturtdien un piektdien.

Iepriekš vēlētāji var balsot savā vai citā vēlēšanu iecirknī, ja starp šo iecirkni un iecirkni, kurā vēlētājs balsos, ir iespējama tiešsaistes datu apmaiņa. Balsojot citā iecirknī, jāieplāno ilgāks laiks - vidēji piecas līdz 20 minūtes -, kas jāpavada iecirknī, jo vēlēšanu komisija pirms vēlēšanu materiālu izsniegšanas sazināsies ar vēlētāja iecirkni un veiks iecirkņa maiņu, iepriekš skaidroja Centrālā vēlēšanu komisija.

Piedalīties vēlēšanās drīkst balsstiesīgie Latvijas un citu ES dalībvalstu pilsoņi, kuri reģistrējušies vēlēšanām Latvijā. Balsojot jāuzrāda pase vai personas apliecība (eID). EP vēlēšanu pamatdiena būs šo sestdien.

Latvijas iedzīvotājiem jāievēl astoņi no kopumā 751 EP deputāta. Jaunais sasaukums strādās no 2019. līdz 2024.gadam

Uz ievēlēšanu no Latvijas pretendē 16 saraksti un kopumā 246 deputātu kandidāti. Deputātu vietu sadalē nepiedalīsies tie kandidātu saraksti, kuri būs saņēmuši mazāk par 5% vēlētāju balsu.

Provizoriskie vēlēšanu rezultāti būs zināmi pusnaktī no 26. uz 27. maiju, kad noslēgsies vēlēšanas visās ES dalībvalstīs.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
PA DIENU ATKAL RĀPO KRIEVU FAŠISTI ! CIK ILGI VĒL?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas