Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Valsts drošības dienests iesaka nesaskaņot arī 28.maijā Krievu savienības plānoto akciju

Valsts drošības dienests (VDD), izvērtējot informāciju un ņemot vērā identificētos riskus, Rīgas pašvaldībai iesaka nesaskaņot arī 28.maijā Latvijas Krievu savienības iecerēto akciju, kurā plānots protestēt pret padomju pieminekļa Pārdaugavā iespējamo nojaukšanu.

Kā aģentūru LETA informēja VDD, informācijas analīze liecina, ka pieteiktā gājiena norise turpinātu vairot apdraudējumu demokrātiskajai valsts iekārtai, demokrātijas pamatprincipiem, nacionālās drošības interesēm, kā arī veicinātu sabiedrības šķelšanās tendenci.

VDD vērtējumā, pieteiktais gājiens, ņemot vērā tā mērķus, nav savietojams ar pieaugošo spriedzi sabiedrībā saistībā ar Krievijas īstenoto agresiju, kara noziegumiem un noziegumiem pret cilvēci Ukrainā.

Dienests uzskata, ka gājiena sarīkošana veicinātu Krimināllikuma 74.1.pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu - genocīda, noziegumu pret cilvēci, mieru un kara nozieguma publisku slavināšanu un attaisnošanu, kā arī apdraudētu sabiedrības drošību un labklājību.

Jau ziņots, ka LKS vēlas 28.maijā rīkot protesta gājienu no Uzvaras parka līdz Brīvības piemineklim, lai protestētu pret plānoto padomju pieminekļa nojaukšanu.

Pirmo protesta akciju LKS bija plānojusi sarīkot jau 13.maijā - dienā, kad Rīgas dome lēma par padomju pieminekļa Pārdaugavā nojaukšanu. Arī toreiz VDD ieteica pasākumu nesaskaņot, ko Rīgas dome arī izdarīja. LKS atteikumu apstrīdēja tiesā, taču Administratīvajā rajona tiesā zaudēja.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas