Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Valsts policijā divi iesniegumi par Millera teātri dzīvoklī; privātās ballītes turpinās

Valsts policija (VP) saņēmusi divus iesniegumus saistībā ar Jura Millera mākslas telpu 64 krēsli, bet, neskatoties uz dienestu norādītajiem pārkāpumiem saistībā ar telpas ekspluatēšanu, privāti pasākumi dzīvoklī joprojām turpinās.

VP Rīgas reģiona pārvaldes preses sekretārs Toms Sadovskis portālam Diena.lv pastāstīja, ka VP pieņēmusi lēmumu uzsākt administratīvo lietu par iespējamiem ugunsdrošības pārkāpumiem un pašlaik norit lietas izskatīšana. Savukārt otrs iesniegums ir saistībā ar krimināllikum pārkāpumiem. VP pēc iesnieguma izskatīšanas lems vai ierosināt krimināllietu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele portālam Diena.lv pastāstīja, ka pēc telpu apsekošanas VUGD uzdeva mākslas telpas īpašniekiem novērst konstatētās nepilnības, lai telpu varētu ekspluatēt publisku pasākumu rīkošanai, vai arī ierobežot cilvēku skaitu, kas vienlaicīgi uzturas telpā līdz septiņiem. VUGD deva laiku līdz 18.oktobrim, bet tā kā telpu nav pārtraukts ekspluatēt, tāpat nav ierobežots cilvēku skaits, kas vienlaicīgi uzturas telpā, VUGD vērsies ar iesniegumu VP izvērtēt esošo situāciju, kā arī vai šādā rīcībā nav saskatāmas krimināli sodāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes. Pašlaik VUGD gaida VP atzinumu un gadījumā, ja VP saskatīs krimināli noziedzīgu darbību pazīmes, tiks ierosināta krimināllieta, pretējā gadījumā – administratīvā pārkāpuma lieta.

Rīgas pilsētas būvvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Luste portālam Diena.lv pastāstīja, ka gadījumā, ja iedzīvotāji sūdzas saistībā ar mākslas telpas darbību, turp dodas pašvaldības policija, pēc apsekošanas informē būvvaldi, kura lietas izskatīšanu virza Rīgas domes Administratīvo pārkāpumu komisijai. Līdz šim jautājumi par nekārtībām saistībā ar mākslas telpas 64 krēsli darbību komisijas sēdē skatīti vienreiz un komisija piemērojusi arī sodu.

Millers portālam Diena.lv sacīja, ka novembra vidū, saņemta vēstule no būvvaldes, "ar vēlmēm, kuras jārespektē, lai dzīvokli pārveidotu par publiski pieejamu telpu". Millers minēto vēstuli pārsūtījis arhitektam, kurš izstrādājis dzīvokļa pārplānošanas projektu. "Tās ir formālas lietas, tur nav nekā neizpildāma," viņš teica, skaidrojot, ka pašlaik galvenais ir panākt vienošanos ar kaimiņiem. Sarunas ar ēkas iedzīvotājiem Millers plāno sākt pēc divām nedēļām. 

Vienlaikus gan Millers uzsvēra, ka birokrātisku šķēršļu dēļ Rīga, pirms kļūšanas par pasaules kultūras galvaspilsētu zaudē šo šarmu – izrādes dzīvoklī, kas ir retums pat Eiropā. Izrādes publiski pieejamā telpā esot pavisam kas cits. 

Pašlaik, interesenti, kuri iegādājušies biļetes uz mākslas telpā paredzētajām izrādēm, var tās apmainīt pret  ielūgumiem uz privātu pasākumu vai arī saņemt samaksāto naudu atpakaļ. Millers skaidro, ka tā ir katra cilvēka izvēle un izrādes esot privāti, ne publiski pasākumi. 

Biļešu paradīzes mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka skatītājiem dienestu konstatētie pārkāpumi nav šķērslis – uz tuvākajām izrādēm atsevišķās cenu grupās pieejamās biļetes izpirktas, tāpat atsevišķās cenu grupās atlikušas mazāk par desmit biļetēm.

Diena.lv jau vēstīja, ka oktobra sākumā Rīgas būvvalde nolēma apturēt mākslas telpas darbību, bet Millers plānotos pasākumus pārvērtis privātā ballītē

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas