Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Vanšu tiltu apjozīs ar dzelkšņu lenti un aprīkos ar rotējošām bumbām

Rīgas domes pārstāvji pirmdien nolēmuši, ka drošības uzlabošanai uz Vanšu tilta jāveic vairāki tehniski pasākumi - jāievieš signalizācija, vantis stiprinājuma vietās jāapjož ar dzelkšņu lenti, bet augstāk uz vantīm jāuzliek rotējošas bumbas vai cilindri, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Rīgas pašvaldības pārstāvji uzskata, ka signalizācija nepieciešama, lai notikuma vietā operatīvi ierastos drošības struktūras.

Plānoto konstrukciju uzstādīšana tiks saskaņota ar inženieriem, tilta projektētājiem un Rīgas pilsētas būvvaldi. Šobrīd nepieciešamais līdzekļu daudzums tiek precizēts, informēja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis. Pasākumu realizācijas termiņš ir vasaras vidus.

Šīs nedēļas laikā departamenta speciālisti sāks darbu pie risinājumu maketa. Šobrīd vanšu stiprinājuma vietās uzlikta pagaidu sēta, bet pašas troses ir noziestas ar solidolu vairāku metru augstumā.

Bez Satiksmes departamenta pārstāvjiem sanāksmē piedalījās Valsts un Pašvaldības policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), Būvvaldes, SIA Rīgas tilti pārstāvji, kā arī alpīnisti no SIA Falkors IAU.

Kā ziņots, uz Vanšu tilta pagājušo ceturtdien gāja bojā kāds 20 gadus vecs jaunietis, kurš pa tilta vantīm uzrāpās līdz tilta virsotnei un izdarīja pašnāvību, no tā nolecot. Kāpējs tika pamanīts ap plkst.15.55. VUGD glābējiem, izmantojot autopacēlāju, aptuveni uz desmit minūtēm izdevās nodibināt kontaktu ar jaunieti, taču viņš atteicās sadarboties un turpināja kāpt. Glābēji un policisti saprata, ka pārrunu vedējam ir nepieciešams doties augšā uz tilta smaili, taču nevienam no klātesošajiem nebija atslēgas, ar kuru atvērt tilta durvis.

Kamēr glābēji mēģināja sadabūt atslēgu, jaunietis ap plkst.17.20 jau bija sasniedzis tilta smaili, taču tur viņu nav sagaidījis neviens speciālists, kas varētu atturēt puisi no pašnāvības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas