Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Žagaram būtu nopietni jāpārdomā, vai piedalīties atkārtotā konkursā uz LNO direktora amatu

Līdzšinējais Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktors Andrejs Žagars atzīst, ka viņam būtu nopietni jāpārdomā, vai piedalīties atkārtotā konkursā uz operas vadītāja amatu pēc tam, kad kultūras ministre nolēma neparakstīt ar viņu līgumu par darba turpināšanu. “Man tas būtu nopietni jāpārdomā,” viņš sacīja piektdien LNT raidījumā 900 sekundes.

Žagars norādīja, ka decembrī organizētais konkurss bijis sasteigts, tomēr jautājumi bijuši profesionāli un laba atskaite viņam pašam. Vienlaikus tas, vai piedalīties atkārtotā konkursā, būtu nopietna viela pārdomām.

Viņš uzsvēra, ka kā režisors var turpināt darbu un to darīs gan Latvijā, gan ārvalstīs. Esot arī piedāvājumi pārņemt operteātru vadību citās valstīs.

"Mūzikas tirgus ir mazs un es esmu saņēmis divus piedāvājumus - vienu diezgan drīz pārņemt vienu vadību un vienu - apmēram pēc gada," minēja Žagars, gan piebilstot, ka labāk vēlas strādāt Latvijā, jo te redz sava darba rezultātu.

Jau vēstīts, ka kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (Nacionālā apvienība) LNO direktora amatā neapstiprināja līdzšinējo operas vadītāju Andreju Žagaru, kurš bija vienīgais pretendents konkursā un kuru amatam virzīja KM izveidotā konkursa komisija. Ministre savu lēmumu pamatoja ar iespējamām nopietnām finanšu problēmām operā.

Ministre arī ierosināja disciplinārlietu pret KM valsts sekretāri Solvitu Zvidriņu, kas ir valsts kapitāldaļu turētāja LNO, un uz izmeklēšanas laiku atstādināja viņu no amata.

KM iekšējā konkursā atradusi Latvijas Nacionālās operas pagaidu vadību, ieceļot tajā operas izpilddirektori un finanšu direktoru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas