Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

10.aprīļa nacionālais siltuma rekords pārspēts par 7,8 grādiem

Trešdien līdz plkst.15 augstākā gaisa temperatūra valstī bija aptuveni +26 grādi Jēkabpilī, Madonā un Rēzeknē, kā arī +26,9 grādi Daugavpilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas valstī reģistrēta 10.aprīlī, bija +19,1 grāds 2017.gadā Mērsragā un Rīgā. Līdz ar to šā datuma nacionālais siltuma rekords labots par 7,8 grādiem.

+26,9 grādi ir arī jauns aprīļa pirmās dekādes nacionālais siltuma rekords, pārspējot otrdien reģistrētos +26,2 grādus; iepriekšējais rekords bija +23,1 grāds šā gada 2.aprīlī.

10.aprīļa siltuma rekords pārspēts visā Latvijā, izņemot daļu Kurzemes. Ainažos, Alūksnē, Dagdā, Daugavpilī, Gulbenē, Jēkabpilī, Madonā, Priekuļos, Rēzeknē, Rūjienā un Zosēnos labots arī mēneša pirmās dekādes rekords.

Turklāt maksimālā gaisa temperatūra Jēkabpilī, Madonā un Rēzeknē līdz plkst.15 bija tikai 0,1-0,3 grādus zemāka nekā visa mēneša siltuma rekords šajās novērojumu stacijās.

Jaunais 10.aprīļa maksimālās gaisa temperatūras rekords galvaspilsētā ir +21,3 grādi.

Latviju no rietumiem šķērso aukstā atmosfēras fronte - ar brāzmainu rietumu vēju ieplūst vēsāks gaiss, bet nav gaidāmi nokrišņi.

Gaisa temperatūra Kurzemē un Vidzemes piekrastē pēcpusdienā ir +8..+15 grādi.

Jau ziņots, ka otrdien Daugavpilī termometra stabiņš pakāpās līdz +26,2 grādiem, par trim grādiem pārspējot aprīļa pirmās dekādes nacionālo siltuma rekordu un par 12 dienām labojot gada agrāko +26 grādu rekordu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas