Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

13.Saeima turpinās darbu pie 106 iepriekšējā sasaukuma likumprojektiem

Šī Saeima turpinās darbu pie 106 iepriekšējā sasaukuma likumprojektiem. Parlamenta kārtības rullis paredz, ja iepriekšējā Saeima savu pilnvaru laikā nav pabeigusi likumprojekta izskatīšanu, bet tas izskatīts vienā vai divos lasījumos, nākamais sasaukums savā pirmajā sesijā var lemt, vai likumprojekta izskatīšana ir turpināma. Šādā kārtībā atbildīgajai komisijai nodots likumprojekts tiek uzskatīts par pieņemtu pirmajā lasījumā.

Kopumā 13.Saeima varēja lemt par 145 likumprojektu pārņemšanu, kuru izskatīšana nav pabeigta iepriekšējā sasaukumā. Deputāti vienojās pārņemt 106 likumprojektus - 29.novembra sēdē Saeima vienojās turpināt darbu ar 13 likumu izmaiņām, 6.decembra sēdē - ar 14, 13.decembra sēdē - ar sešiem, bet 20.decembra sēdē - ar 73.

Sešus likumprojektus, kurus rosināja turpināt skatīt šajā sasaukumā, deputāti tomēr noraidīja. Piemēram, tika noraidīts Valsts dienesta likumprojekts, kas paredzēja ieviest vienotas nodarbinātības attiecības civildienestā.

Deputāti arī noraidīja grozījumus Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, kas paredzēja tehnisko palīglīdzekļu nodrošināšanā ieviest patērētāju tiešas izvēles principu un tehnisko palīglīdzekļu administrēšanas funkciju deleģēt Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijai

Starp likumprojektiem, pie kuriem deputāti nolēma turpināt darbu, ir grozījumi Iepakojuma likumā, kas paredz ieviest depozīta sistēmu dzērienu iepakojumiem. Plānotās sistēmas mērķis ir nodrošināt maksimālu iepakojuma atkārtotu izmantošanu.

Deputāti arī lēma, ka jāturpina darbs pie Vietējo pašvaldību referendumu likumprojekta, kas izstrādāts, lai noteiktu pašvaldību referendumu ierosināšanas un norises kārtību. Šādi referendumi plānoti, lai iedzīvotājiem nodrošinātu iespēju piedalīties jautājumu lemšanā pašvaldībā un ietekmēt domes darbu vietējo iedzīvotāju interesēs, iepriekš norādījuši likumprojekta autori Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Viens no likumprojektiem, kuru Saeima vienojās turpināt skatīt, ir grozījumi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kas paredz iespēju pašvaldībām brīvprātīgi apvienoties.

Tāpat 13.Saeima turpinās vērtēt grozījumus Valsts kontroles (VK) likumā, kas paredz VK pilnvaru paplašināšanu zaudējumu piedziņas jomā. Tāpat tiks vērtētas daudzas citas ieceres.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas