Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

airBaltic lidojumos ievieš jaunus veselības drošības pasākumus

Latvijas lidsabiedrība airBaltic 18. maijā atsāks tiešos lidojumus no visām trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Tallinas un Viļņas. Lai ierobežotu vīrusa izplatību, airBaltic ieviesusi vairākus jaunus veselības drošības pasākumus, informē lidsabiedrības pārstāve Alise Briede.

Sākot no 18. maija, pirms drošības pārbaudes lidostā Rīga tiks mērīta pasažieru ķermeņa temperatūra, un pasažieriem ar temperatūru virs 37,8°C tiks liegta iekāpšana lidmašīnā. Pasažieri, kuri nevarēs lidot, tiks informēti un instruēti par turpmākajām darbībām.

Lidmašīnas salona dezinfekcija tiks veikta regulāri. Visiem pasažieriem tiks nodrošināts bezmaksas pamata aprūpes komplekts, kurā ietilpst sejas aizsargmaska un dezinfekcijas salvetes. airBaltic pasažieriem visu lidojumu laiku būs jālieto sejas aizsargmaska.

Arī lidsabiedrības apkalpe lietos sejas aizsargmaskas un cimdus. airBaltic apkalpei ir sniegti norādījumi par darbībām, kas jāveic gadījumā, ja kāds pasažieris varētu būt inficēts ar koronavīrusu, kā arī visas lidmašīnas aprīkotas ar nepieciešamo profilaktisko aprīkojumu. Papildus tam lidsabiedrība ieviesīs arī izmaiņas lidojumu pakalpojumos, aizvietojot lidmašīnās pieejamos žurnālus ar vienreiz lietojamu informāciju par higiēnu un ēdienkarti.

"Mūsu pasažieru, darbinieku un sabiedrības drošība un veselība ir galvenā prioritāte. Mēs strādājam, lai nodrošinātu, ka jūs varat ceļot droši, elastīgi un ar pārliecību. Mēs arī paļaujamies uz savu pasažieru atbildību, ka viņi lidos tikai tad, ja ir veseli. Tikai kopīgiem spēkiem mēs varam pārliecināties, ka ceļojums ir drošs un veselībai nekaitīgs. Mūsu mērķtiecīgā un profesionālā airBaltic komanda turpinās darbu, lai nodrošinātu lidsabiedrības vienmērīgu darbību," norāda airBaltic izpilddirektors Martins Gauss.

Briede norāda, ka saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas pausto, risks infekcijas slimību pārnešanai lidojumu laikā ir minimāls. Gaiss lidmašīnu kabīnē tiek rūpīgi kontrolēts un tiek recirkulēts tik bieži, lai nodrošinātu pilnīgu gaisa nomaiņu 20-30 reizes stundā. "Airbus A220-300 recirkulācijas filtrs ir augstas efektivitātes daļiņu gaisa (HEPA) filtrs, kas nodrošina labāko filtrācijas līmeni, kāds šobrīd pieejams recirkulētam kabīņu gaisam," skaidro Briede.

"Pasažieriem pirms ceļojuma ir jāpārbauda ceļojuma noteikumus un lidostu ierobežojumus oficiālajās vietnēs vai vietējās vēstniecībās. Noteikumi strauji mainās un atšķiras dažādās valstīs, tāpēc vienmēr pārliecinieties, ka esat iepazinušies ar jaunāko informāciju," aicina Briede.

Pilns lidojumu grafiks un biļetes ir pieejamas airBaltic mājaslapā. Papildus tam ir pieejams pagaidu piedāvājums, kas sniedz iespēju jaunajām rezervācijām, kas veiktas līdz 2020. gada 31. maijam, mainīt lidojuma datumu bez maksas. Tikai viena datuma maiņa ir atļauta. 

Top komentāri

Kas grib,
K
lai lido. Es nelidošu.
O2
O
Jau pirms virus Airbus un Boeing nespēja nodrošina tiru gaisu https://www.politico.com/amp/news/2020/03/07/airplanes-unsafe-cabin-fumes-123362 Bet te PR pēkšņi ar vīrusu viss būs kārtībā ka operāciju zāle. Tam kam termometra tāds 37,8 lidmašīnā nelaidīs, bet vai ari naudu atdos? Tad jau varēja ka vietām airlines apdrošināt visus kas sakars covid lidojot.
>:-)
&
Biznesa plāns: skafandru noma ©☻.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas