Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

airBaltic līdz jūlijam atjaunojusi darba attiecības ar 11 bijušajiem darbiniekiem

Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic līdz 1.jūlijam atjaunojusi darba attiecības ar 11 darbiniekiem, kuri tika atlaisti, sākoties Covid-19 krīzei, aģentūrai LETA norādīja lidsabiedrības pārstāve Alise Briede.

Viņa pauda, ka pašreiz airBaltic komandu veido "vairāk nekā 1000 profesionāļu, kuru prasmes, zināšanas, uzcītīgais darbs ir bijis ļoti nozīmīgs, lai varētu pakāpeniski atsākt lidojumus ar samazinātu - 22 lidmašīnu - floti, ievērojot drošību un ieviešot virkni efektīvu veselības aizsardzības pasākumu".

Ņemot vērā, ka darbības atsākšana ir pakāpeniska un mazākā apmērā nekā iepriekš, arī bijušo un jaunu darbinieku pieņemšana darbā notiek lēnām un pakāpeniski.

Briede skaidroja, ka primāri šobrīd aktuālās vakances tiek piedāvātas uzņēmuma iekšienē un uzrunājot bijušos kolēģus, un tikai pēc tam vakance tiek izsludināta publiski. Līdz 1.jūlijam 11 bijušie darbinieki ir atjaunojuši darba attiecības ar airBaltic. Lidsabiedrība prognozē, ka šis skaits varētu pieaugt katru mēnesi.

Jau ziņots, ka martā pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas Latvijā un starptautiskās pasažieru satiksmes apturēšanas airBaltic nolēma darbinieku skaitu samazināt kopumā par 700 cilvēkiem, bet atsākt tos nodarbināt, sākoties izaugsmei.

airBaltic regulāros reisus atsāka 18.maijā.

airBaltic auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Aviokompānija prognozē, ka šogad tās apgrozījums būs mazāks nekā 200 miljoni eiro.

Latvijas valstij pieder 80,05% airBaltic akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam Aircraft Leasing 1 - gandrīz 20% akciju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas