Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

airBaltic uz laiku pārtrauc lidojumus uz Varšavu

Ņemot vērā jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 krīzes attīstību pasaulē un tās radīto ietekmi uz Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic maršrutu tīklu, aviokompānija no 15.marta līdz 28.martam pārtrauc lidojumus uz Varšavu, aģentūru LETA informēja airBaltic pārstāve Alise Briede.

Ar pasažieriem, kuri rezervējuši biļetes ietekmētajiem lidojumiem, lidsabiedrība sazināsies, nosūtot e-pastu, kurā piedāvātas ceļojumu alternatīvas.

airBaltic arī pārtraukusi lidojumus no Rīgas uz Itāliju un Izraēlu, kā arī atlikusi tiešo reisu uzsākšanu no Tallinas uz Romu līdz 2020.gada 1.jūnijam.

Laikā no 2020.gada 29.marta līdz 31.maijam airBaltic ir pieņēmusi lēmumu atcelt vēl vairāk nekā 2000 papildu lidojumus. Lai lidsabiedrības klientu apkalpošanas nodaļa spētu apkalpot visus pasažierus, kurus ietekmējušas šīs izmaiņas, atcelšana tiks veikta nākamās nedēļas laikā.

airBaltic piedāvā iespēju visām esošajām rezervācijām, kas veiktas līdz 9.martam ar ceļojuma datumiem līdz 2020.gada 31.martam, bez papildu maksas mainīt datumu ceļojumiem, kas jāveic līdz 31.decembrim. Papildus tam visām rezervācijām, kas veiktas no 10. līdz 31.martam airBaltic piedāvā vienu datuma maiņas iespēju bez papildu samaksas, kuru varēs izmantot ceļošanai līdz 2020.gada 31.decembrim.

Datuma maiņu nepieciešams veikt pirms orģinālās rezervācijas izlidošanas datuma. Ja sākotnējā biļetes cena nav pieejama, nepieciešams piemaksāt attiecīgo cenas atšķirību. Rezervācijas izlidošanas valstij un galamērķim jāsaglabājas tādam pašam kā oriģinālajā biļetē.

Jau ziņots, ka ņemot vērā maršruta tīkla pielāgošanu, airBaltic ir spiesta uz laiku samazināt strādājošo skaitu, jo sevišķi lidojumu apkalpes, par līdz 400 cilvēkiem. Lidsabiedrība centīsies rast brīvprātīgus risinājumus, nepagarinās pārbaudes laiku, piedāvās bezalgas atvaļinājumus un īstenos darba uzteikšanu.

airBaltic atliks arī plānus par jauno lidmašīnu iegādi.

2019.gadā airBaltic pārvadāja kopumā 5,049 miljonus pasažieru.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, kā arī airBaltic piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% airBaltic akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam Aircraft Leasing 1 - gandrīz 20% akciju.

Top komentāri

00
0
Negausis arī varēja iet atvaļinājumā, vai, vismaz samazināt sev algu !
ta nu gan
t
Nezinu, ko mēs pārtraucam. Iemetu acis flightradar24- tur tādi reisi plānoti. airBaltic visādi, Rianair no Itālijas. Mums tikai uzraksta avīžu virsrakstus, ka pārtrauc, ka ārkārtas situācija, bet patiesībā dzīve mierīgi notiek kā līdz šim.
ha-ha-ha
h
Polija šobrīd ir visdrošākā valsts Eiropā. Tad kāpēc airBaltic pārtrauc lidojumus uz drošu valsti? Polija vienkārši negrib savā teritorijā redzēt lidmašīnas, kas pārvada vīrusu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas