Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

airBaltic uz laiku samazinās darbinieku skaitu

Nacionālā lidsabiedrība airBaltic saistībā ar lidojumu atcelšanu uz laiku samazinās darbinieku skaitu par līdz pat 250 cilvēkiem, informē lidsabiedrības pārstāve Alise Briede.

Galvenokārt, darbinieku samazināšana attieksies uz lidmašīnu apkalpojošo personālu. Lidsabiedrība centīsies rast brīvprātīgus risinājumus, pārbaudes laika saīsināšanu, piedāvās bezalgas atvaļinājumus vai arī īstenos darba uzteikšanu. airBaltic darbinieki par šiem plāniem šodien informēti darbinieku ārkārtas sanāksmē.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss pauda, ka šis ir "smags, taču nepieciešams lēmums". Viņš uzsvēra, ka pirmajos divos mēnešos airBaltic bija ļoti pozitīvs gada sākums, taču tagad lidsabiedrību apdraud ārkārtēji apstākļi. "Šobrīd esam spiesti šādi rīkoties, lai spētu pieņemt cilvēkus atpakaļ darbā un atgriezties uz mūsu izaugsmes ceļa, kad situācija uzlabosies. Mēs šo grūto periodu pārcietīsim kopā un saglabāsim ciešu dialogu ar mūsu darbiniekiem," pauda Gauss.

Viņš pauda nožēlu, ka pašreiz nav iespēju turpināt darbību kā ierasts, jo ir nepieciešams atcelt lidojumus, samazināt lidmašīnu izmantošanu. Turklāt airBaltic redz strauju un negaidītu pieprasījuma kritumu lidojumu rezervācijām. 

"Mēs esam droši, ka situācija atgriezīsies ierastajā režīmā. Mēs patiesi ceram uz mūsu kolēģu un Latvijas sabiedrības sapratni šajā grūtajā laikā," pauda Gauss.

Pašreiz jaunā koronavīrusa izplatītās slimības Covid-19 dēļ airBaltic laika posmā no 23.marta līdz 31.maijam ir atcēlusi kopumā 580 lidojumus. 

Jau ziņots, ka veselības un drošības apsvērumu dēļ, kā arī sekojot Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rekomendācijām, airBaltic nolēmusi pārtraukt visus lidojumus uz un no Milānas un Veronas no 9.marta līdz aprīļa beigām, un no 10.marta līdz 31.maijam atcelti arī visi lidojumi uz un no Romas. Savukārt no 29.marta līdz 31.maijam airBaltic atcēlusi vēl 370 lidojumus uz dažādiem galamērķiem.

2019.gadā airBaltic pārvadāja kopumā 5,049 miljonus pasažieru.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, kā arī airBaltic piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% airBaltic akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam Aircraft Leasing 1 - gandrīz 20% akciju.

 

Top komentāri

Jānis
J
Gausam vajag palielināt mēnešalgu, jo teju 90 000 EUR mēnesī ir pamaz, ko Latvijas valsts šim vācietim maksā!
ironiski
i
Galvenais, ka nedrīkst samazināt Martina bonusus.
xxx
x
un šis ir valsts lidsabiedrības cienīgs risinājums?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas