Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Alternative apsvērs vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanu tiesā, ja partiju no iekļūšanas domē šķirs daži simti balsu

Partija Alternative apsvērs Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanu tiesā, ja partiju no iekļūšanas domē šķirs daži simti balsu, aģentūrai LETA sacīja Alternative deputāta kandidāts Aleksejs Rosļikovs.

Viņš uzsvēra, ka iespējamā 300 vēlētāju balsu atzīšana par nederīgām ir ļoti liels skaits Rīgai, un gadījumā, ja Alternative no iekļūšanas domē šķirs daži simti balsu, partija vēlēšanu rezultātus apstrīdēs tiesā.

Vienlaikus Rosļikovs uzsvēra, ka, viņaprāt, Alternative šajās vēlēšanās sasniegusi labu rezultātu un būs pārstāvēta domē.

Savukārt, jautāts par vēlētāju aptaujas rezultātiem, Rosļikovs norādīja, ka tiem nevajadzētu ticēt, jo 30-40% vēlētāju neatklāja savu izvēli, bet gandrīz puse vēlētāju nobalsojuši iepriekšējā balsošanā, kad vēlētāju aptauja netika veikta. 

"Pagaidīsim Centrālās vēlēšanu komisijas publicētos rezultātus, tur būs pavisam citi skaitļi," sacīja Rosļikovs. 

Jautāts, kā skaidrojama zemā vēlētāju aktivitāte, Rosļikovs atbildēja, ka, pirmkārt, vainojami laikapstākļi, otrkārt - lielas daļas krievvalodīgo vēlētāju vilšanās partijā Saskaņa un Latvijas Krievu savienībā. 

Jau ziņots, ka jaunajā Rīgas domes sasaukumā ārkārtas vēlēšanu rezultātā varētu iekļūt pat astoņi partiju un to apvienību saraksti, liecina aģentūras LETA, Latvijas Televīzijas (LTV), Latvijas Radio un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) ar pētījumu aģentūras SKDS atbalstu veiktās vēlētāju aptaujas rezultāti.

Aptauja tika veikta šodien pie vēlēšanu iecirkņiem, un tās rezultāti liecina, ka lielāko atbalstu vēlēšanās varētu iegūt partiju apvienības Attīstībai/Par! un partijas Progresīvie kopīgais saraksts. Par to varētu būt nobalsojuši 26,6% vēlētāju.

Otrajā vietā varētu ierindoties partija Saskaņa, kas varētu būt saņēmusi 18,9% vēlētāju balsu. Tās ilggadējā partnere partija Gods kalpot Rīgai vēlēšanās varētu finišēt piektajā vietā, iegūstot 7,4% balsu, tādējādi abas partijas kopā nesaņemtu vairākumu balsu, lai izveidotu koalīciju domē.

Trešajā vietā vēlēšanās varētu būt ierindojusies partiju apvienība Jaunā Vienotība, par kuru varētu nobalsot 14,8% pilsoņu. Tālāk seko nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības kopīgais saraksts, kas varētu būt saņēmis 8,8% vēlētāju balsis.

Jaunā konservatīvā partija šajās vēlēšanās varētu būt ieguvusi 6,2% balsu. Jaunajā domes sasaukumā varētu iekļūt arī Latvijas Krievu savienība, par ko varētu būt nobalsojuši 5,2% vēlētāju.

Iespējams, domē varētu tikt pārstāvēta arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kurai līdz 5% latiņas pārvarēšanai aptaujā pietrūkst tikai 0,2 procentpunktu. 

Saskaņā ar vēlētāju aptaujas datiem Alternative šajās vēlēšanās varētu būt guvusi 3,1% vēlētāju atbalstu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas