Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ATTA centrā gaidītāju rinda pēc Covid-19 vakcīnas ir slēgta

Rīgas vakcinācijas centrā ATTA gaidītāju rinda pēc Covid-19 vakcīnas ir slēgta, aģentūrai LETA paziņoja Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda.

Birojs informēja, ka tie, kas iestājušies rindā līdz šim brīdim, vakcīnu pret Covid-19 saņems.

Pie ATTA centra gaidītāju rindas galā ir nostājies Zemessargs, kurš informē, ka "dzīvo rindu" pēc Covid-19 vakcīnas vairs nepapildina, novēroja aģentūra LETA.

LETA jau ziņoja, ka līdz plkst.13.30 vakcinācijas centros Rīgā, Jelgavā un Jūrmalā pret Covid-19 sapotēti teju 2200 cilvēki. Turklāt Jūrmalā un Jelgavā šodien plānotais apjoms izvakcinēts.

Sestdien septiņi vakcinācijas centri visā Latvijā sāks darbu plkst.9, lai nodrošinātu nedēļas nogalē vakcināciju, izmantojot plānoto un pieejamo vakcīnu apjomu. Rīt vakcinācijai visā Latvijā plānots izmantot aptuveni 6000 vakcīnu devas.

Šodien vakcinācija lielajos vakcinācijas centros trīs pilsētās notiek bez iepriekšēja pieraksta, un iedzīvotāju interese ir liela, jo var vakcinēties jebkurš gribētājs. Šobrīd vakcīnu apjoms brīvās rindas vakcinācijai ir ierobežots, jo tika izmantotas vakcinācijas veicēju krājumos esošās ražotāja AstraZeneca vakcīnas. Piektdien ATTA centrā līdz plkst.13.30 vakcīnu saņēma 1300, bet Jelgavā un Jūrmalā - katrā aptuveni 500.

Šīs nedēļas nogales vakcinācijai paredzēts ierobežots vakcīnu apjoms. Sestdien vakcinācija norisināsies septiņās Latvijas pilsētās - Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Jelgavā, Jūrmalā un Cēsīs būs iespēja vakcinēties ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kurš to vēlas. Iedzīvotājiem jāņem līdzi tikai pase vai ID karte. Vakcinācija tiks veikta ar ražotāja AstraZeneca vakcīnām.

Lai nodrošinātu sekmīgu vakcinācijas procesu visas nākošās nedēļas garumā, iedzīvotāji tiek aicināti nākt tikai tad, ja tuvākās nedēļas laikā nav jau ieplānots vakcinācijas laiks kādā citā vakcinācijas kabinetā.

Jautājumu gadījumā par centru darbību iedzīvotāji aicināti sazināties arī pa bezmaksas informatīvo vakcinācijas tālruni "8989".

Jau ziņots, ka katrā centrā piektdien bija plānots izmantot no 390 līdz 2500 vakcīnu devu, un vakcīnu apjoms atkarīgs no centra lieluma un vakcinācijas veicējam pieejamā vakcīnu apjoma. Iedzīvotāji aicināti uz vakcināciju nākt pakāpeniski, visas dienas garumā. Iedzīvotāji tiek īpaši lūgti ievērot divu metru distanci un lietot deguna un mutes aizsegus.

Papildināta visa ziņa. 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas