Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Augstsprieguma tīkla valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Irklis

Latvijas pārvades sistēmas operatora AS Augstsprieguma tīkls (AST) valdes priekšsēdētāja amatā iecelts valsts kontrolieris Rolands Irklis, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai Nasdaq Riga.

Darbu valdes priekšsēdētāja amatā Irklis sāks 2023.gada 7.decembrī.

Uzņēmumā informē, ka atlases konkursā Irklis demonstrēja padziļinātu izpratni par enerģētikas sektoru un tā problēmjautājumiem Latvijā, kā arī visā reģionā kopumā.

Kopš 2021.gada 28.janvāra Irklis ir valsts kontrolieris, bet iepriekš viņš bija Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) priekšsēdētājs, kā arī padomes loceklis. Papildus Irklis darbojies Eiropas enerģētikas regulatoru sadarbības aģentūrā (ACER) un Eiropas Enerģētikas regulatoru padomē (CEER), kā arī Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD).

Irklis aģentūrai LETA norādīja, ka viņš ir jau informējis Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (ZZS) par valsts kontroliera amata atstāšanu. Iesniegumu Saeimā viņš plāno iesniegt pirmdien, 23.oktobrī, bet darba attiecības ar Valsts kontroli izbeigt decembra sākumā.

Tāpat uzņēmumā norāda, ka par AST valdes locekļa juridiskajos un atbilstības jautājumos iecelšanu tiks pieņemts atsevišķs lēmums.

Līdz šim Irklis ir ieņēmis valsts kontroliera amatu. Valsts kontroles pārstāve Signe Znotiņa-Znota aģentūrai LETA teica, ka Irklis VK amatā būs līdz 7.novembrim, un viņš cerot, ka šajā laikā Saeimas frakcijas izvirzīs un parlaments nobalsos par jaunu kontrolieri. Ja tomēr nē, tad valsts kontroliera amata vietas izpildītājs būs vecākais padomes loceklis Edgars Korčagins.

Jau ziņots, ka atklāts konkurss uz AST valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem tika izsludināts šogad maijā. Konkursā tika saņemti 53 pieteikumi, no kuriem 26 tika iesniegti uz valdes priekšsēdētāja amatu, bet 27 - uz valdes locekļa amata pozīciju.

Līdz jauna valdes priekšsēdētāja iecelšanai AST valdes priekšsēdētāja pienākumus pilda AST valdes loceklis Imants Zviedris.

Jau vēstīts, ka AST koncerna apgrozījums 2023.gada pirmajos sešos mēnešos samazinājās par 11,6% un bija 105,117 miljoni eiro, kā arī koncerns guva peļņu 8,409 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem attiecīgajā periodā pērn.

AST ir neatkarīgs Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina elektroenerģijas pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades sistēmas pakalpojumus, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu, elektroenerģijas pārvadi pārvades sistēmā. AST pieder valstij. Kompānijas obligācijas kotē "Nasdag Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

AST ir vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") lielākais akcionārs - kompānijai pieder 68,46% "Conexus" akciju.

Valsts kontrolieri uz četriem gadiem amatā ievēl Saeima.

pievienota 7. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas