Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Indexo plāno sākt akciju kotāciju biržā Nasdaq Riga un dibināt banku

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" plāno šogad sākt akciju kotāciju biržā "Nasdaq Riga", lai piesaistītu investīcijas bankas izveidei, aģentūrai LETA pavēstīja "Indexo" pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka "Indexo" šogad otrā ceturkšņa beigās plāno īstenot akciju sākotnējo piedāvājumu (IPO jeb Initial Public Offering) ar mērķi piesaistīt investīcijas, lai papildu pensiju uzkrājuma pārvaldīšanai, dibinātu banku. Paredzēts, ka akcijas tiks kotētas "Nasdaq Rīga" oficiālajā sarakstā. 

Tāpat kompānijā min, ka šā gada laikā "Indexo" plāno iesniegt pieteikumu bankas licences saņemšanai. Kredītiestādes licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšlikuma.

Kompānijā norāda, ka "Indexo" sākotnējā publiskā piedāvājuma prospekts, kā arī cita informācija par akciju kotāciju, piemēram, par piedāvāto akciju daudzumu, cenu un akciju sadales principiem, sekos tuvāko mēnešu laikā. "Indexo" akcijas piedāvās esošajiem akcionāriem un būtisks skaits akciju būs pieejams arī privātpersonām.

"Ar IPO mēs vēlamies kļūt par klientiem piederošu finanšu pakalpojumu uzņēmumu. Neskatoties uz to, ka Latvijas tirgū ir daudz komercbanku, mēs redzam, ka Latvijas iedzīvotājiem un uzņēmumiem joprojām trūkst moderna finanšu pakalpojumu piedāvājuma. Tirgū ir tradicionālās bankas un dažādi finanšu tehnoloģiju (fintech) uzņēmumi, taču tikai nedaudzi spēj apvienot tradicionālo komercbanku darbības stabilitāti un zināšanas ar vietējā tirgus izpratni, vietējā līmenī īstenotu lēmumu pieņemšanu un patiesi modernu, uz tehnoloģijām balstītu klientu apkalpošanu. Šī ir tirgus niša, uz kuru mēs mērķēsim ar savu bankas piedāvājumu," pauž "Indexo" valdes loceklis un viens no dibinātājiem Henriks Karmo.

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" tika izveidota 2017.gadā. 

"Indexo" lielākais akcionārs ir SIA "DVH", kurai, pēc FKTK datiem, pieder līdzdalība robežās no 20% līdz 33%. Kompānijas "DVH" īpašnieki ir SIA "Perfect Match" (40,2%), kuras vienīgais īpašnieks ir Karmo, SIA "VSCAP" (32,61%), kuras vienīgais īpašnieks ir Valdis Siksnis, kā arī SIA "Dziela" (11,94%), kuras īpašnieki vienādās daļās ir Kristīne Mūrmane un Druvis Mūrmanis, kā arī SIA "Crosshill Capital" (9,92%), kuras īpašnieks ir Toms Kreicbergs, un SIA "IJ birojs" (4,1%), kuras vienīgais īpašnieks ir Jānis Buks.

pari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas