Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jet Airways reisā cieš desmitiem pasažieru; aizdomas par rupju pilota neizdarību

Vairāk nekā 30 pasažieri cietuši, iespējams, pilota rupjas neizdarības rezultātā. Proti, aviolainera Boeing 737 pilots, vadot gaisa kuģi reisā no Mumbajas uz Džaipuru, esot aizmirsis aktivizēt spiediena regulēšanu salonā, vēsta BBC.

Drīz pēc pacelšanās aktivizējās sistēma, kas lidaparāta salonā no speciālajiem nodalījumiem padod pasažieriem skābekļa masku - standarta drošības procedūra situācijās, kad salonā zūd spiediens. Lidmašīna neilgi pēc tam griezās atpakaļ un piezemējās Mumbajā. 

Par notiekošo sociālajos medijos ziņoja arī vairāki pasažieri. Piemēram, Satišs Naīrs raksta, ka "Jet Airways reiss 9W697 veica ārkārtas nosēšanos Mumbajā. Lidmašīnas salonā uzreiz pēc pacelšanās zuda spiediens. Daudziem no pasažieriem, mani ieskaitot, asiņo deguns. Apkalpes locekļi nepalīdz, nekādi paziņojumi par to, ka būtu jāvelk skābekļa maskas, neizskanēja. Pasažieru drošība tiek pilnībā ignorēta."

Aviokompānija Jet Airways paziņojumā apstiprināja, ka "aviolaineris atgriezies Mumbajā, jo salonā zudis spiediens", kā arī izteica nožēlu un atvainojās par pasažieriem sagādātajām neērtībām.

Kopumā medicīniskā palīdzība sniegta aptuveni 30 no 166 pasažieriem. Dažiem no cietušajiem asiņojis deguns.

Aviācijas ministrija paziņojusi, ka konkrētie piloti uz izmeklēšanas laiku atstādināti no amata. Tomēr jau tagad Indijas aviācijas regulatora pārstāvji informējuši - pagaidām viss liecina, ka piloti vienkārši aizmirsuši aktivizēt spiediena regulācijas sistēmas.

Jāatgādina, ka Jet Airways nosaukums ne pirmo reizi izskan saistībā ar pilotu neprofesionalitāti. Piemēram, janvārī ziņots, ka kādā reisā ar 324 cilvēkiem uz aviolainera klāja piloti savā starpā sakāvušies, esot pilotu kabīnē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas