Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kalsnava Distillery pārorientējas uz spirta ražošanu, kas paredzēts Latvijā ražotiem dezinfekcijas līdzekļiem

Lielākais Latvijas organiskā spirta ražotājs Kalsnava Distillery pāriet uz diennakts darba režīmu, lai apmierinātu ārkārtīgi augsto pieprasījumu pēc dezinfekcijas līdzekļiem, portālam Diena.lv pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

"Vēl nesen rūpnīca Kalsnava Distillery, kas ražo graudu spirtu, apmēram 90% savas produkcijas eksportēja. Kvalitatīvās izejvielas no Latvijas ir pieprasītas Eiropas uzņēmumos, kas specializējas alkoholisko dzērienu, tostarp premium grupas produktu ražošanā, kā arī kosmetoloģijas produktu ražošanā un citās nozarēs," teikts uzņēmuma paziņojumā.

Pēdējās dienās situācija būtiski mainījusies. "Ar mums sazinās daudzi vietējie uzņēmēji, kas ražo dezinfekcijas līdzekļus un farmaceitiskos preparātus Covid-19 izplatības ierobežošanai," stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Liāna Dravniece.

Tāpēc uzņēmums ātri pārorientēja savu darbu, un šobrīd produkcijas lielāko daļu sūta dezinfekcijas līdzekļu ražotājiem Latvijā. Ja vēl decembrī un janvārī uzņēmuma Kalsnava Distillery ražošanas jauda bija 60–70%, tagad tā ir gandrīz 100%.

"Mums pasūtījumu jau ir daudz vairāk, nekā rūpnīca var saražot tuvākajās dienās un nedēļās. Tajā pašā laikā mēs saprotam savu atbildību un šajā grūtajā laikā darām visu iespējamo," saka Dravniece. "Mēs pateicamies par sapratni ārvalstu partneriem, kuri ir spiesti pārcelt plānotās piegādes, jo mūsu resursi šobrīd ir nepieciešami Latvijai, lai palīdzētu cilvēkiem saglabāt veselību un pat glābt dzīvību. Mēs uzturam kontaktus arī ar Veselības ministriju un Ekonomikas ministriju."

Tajā pašā laikā uzņēmums vēršas pie vietējiem dezinfekcijas līdzekļu ražotājiem ar lūgumu būt pacietīgam, gaidot pasūtījuma izpildi: "Darbinieki un vadība izmanto visas iespējas, lai palielinātu ražošanas apjomu, un strādā uz spēku izsīkuma robežas. Tajā pašā laikā mēs neplānojam paaugstināt mūsu produktu cenas, kas tagad ir zemākas nekā daudzās citās Eiropas valstīs. Tādējādi galaprodukta, kura ražošanai nepieciešams alkohols, izmaksām, pat ņemot vērā piegādes izmaksas, faktiski nevajadzētu pieaugt," uzskata Kalsnava Distillery vadītāja.

Top komentāri

VVZ
V
Tagad tikai jāpieskata vājprātīgais VID- ka tas neatrod kādu formālu pārkāpumu un spirta ražotni neaizver, kā tas ir noticis iepriekš. Tagad valsts var būt lielākais ienaidnieks.
edvins
e
Lai saražo ātrāk ! Pēc mēneša jau būs diezgan par vēlu! Šie līdzekļi trūkst tagad - nav nevienā aptiekā. Tāpat, kā mutes apsēji.
prokurors Vioriks
p
Uz tekilas ražošanu vaidzēja pārorientēties, trīsgraudnieku tikai bomži dzer
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas