Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Laimas šokolādes muzeju desmit mēnešos apmeklējuši 30 000 interesentu

Saldumu ražotāja AS Laima šokolādes muzeju desmit mēnešos kopš tā atvēršanas ir apmeklējuši 30 000 interesentu, savukārt oktobrī muzeju apmeklējuši vairāk nekā 4000 cilvēku salīdzinājumā ar 3000 apmeklētāju mēnesi iepriekš, informēja muzeja vadītāja Dace Reisone-Sondore.

Viņa prognozēja, ka arī novembrī un decembrī muzeja apmeklētāju aktivitāte saglabāsies augsta, tāpēc valsts svētku nedēļā, no 14.novembra līdz 18.novembrim, muzeja darba laiks pagarināts par trim stundām un tas būs atvērts līdz plkst.22.

Laimas šokolādes muzejs tika atklāts pērn 16.decembrī Rīgā, Miera ielā 22, ekspozīcijas izveidē, kā arī telpu renovācijā ieguldot apmēram 1,4 miljonu eiro, no kuriem 300 000 eiro ir Eiropas fondu līdzekļi.

Šokolādes muzeja platība ir 520 kvadrātmetru, tā vecākajam eksponātam ir vairāk nekā 120 gadu. Muzeja ekspozīcijas iekārtošanā ir izmantoti 100 kilogrami īsto kakao pupiņu. Muzejā darbojas Radošā darbnīca, kurā katrs pats var izgatavot šokolādes konfektes.

Laima ir lielākais šokolādes un saldumu ražotājs Baltijā. Laimā šokolādi ražo no Ganā iepirktām kakao pupām, neizmantojot pusfabrikātus. Laima produkciju eksportē uz 27 valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, ASV, Kanādu, Lielbritāniju, Īriju, Baltkrieviju, Azerbaidžānu, Kazahstānu un Mongoliju.

Laimas īpašnieks kopš šā gada 26.augusta ir Norvēģijas kompānija Orkla.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas