Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Lattelecom pērn strādājis ar 22 miljonu latu peļņu

Latvijas lielākais telekomunikāciju uzņēmums Lattelecom pērn strādājis ar 22 miljonu latu peļņu, kas ir par miljonu latu vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma apgrozījums pieaudzis par 11 miljoniem, 2012. gadā sasniedzot 147 miljonus latu, liecina trešdien Lattelecom Padomes apstiprinātais uzņēmuma konsolidētais gada pārskats par 2012. gadu.

Uzņēmuma Padome ir rekomendējusi akcionāriem 100% peļņas sadalīt dividendēs. Par peļņas sadali tiks lemts ikgadējā akcionāru sapulcē, kas plānota maija sākumā.

"Lai arī 2012. gadā ekonomikā bija vērojama izaugsme, arī telekomunikāciju nozarē konkurence turpināja pieaugt. Tas ļoti labvēlīgi ietekmēja patērētājiem pieejamo pakalpojumu kvalitāti un cenu, bet radīja spiedienu telekomunikāciju uzņēmumu biznesā. Lattelecom finanšu rezultāti apliecina, ka īstenotā uzņēmuma pārvaldības un attīstības stratēģija bijusi precīza, savlaicīgi nodrošinot samērīgas investīcijas tīkla attīstībā un inovatīvos pakalpojumos, kā arī palielinot darba ražīgumu," sacīja Padomes priekšsēdētājs Gatis Kokins.

Optiskā tīkla izbūves rezultātā gandrīz pusei Latvijas mājsaimniecību pieejams pasaules klases platjoslas interneta pieslēgums. Tas ir ļāvis Latvijai ierindoties augstajā 4. vietā Eiropā interneta ātruma ziņā. Savukārt pateicoties televīzijas pakalpojuma attīstībai, būtiski mainījušies tās skatīšanās paradumi, nodrošinot televīzijas un filmu skatīšanās iespējas skatītājiem ērtos laikos, dažādās platformās un uz dažādām iekārtām.

"Izbūvētā starptautiskā ātrgaitas datu maģistrāle Baltic Highway paplašināja eksporta iespējas kā Austrumu, tā Rietumu virzienā. Tas ir svarīgs uzņēmuma attīstības virziens, jo augstās tirgus daļas Lattelecom pamatpakalpojumos Latvijā neļauj cerēt uz ievērojamu pašmāju biznesa pieaugumu nākotnē," norādīja Lattelecom padomes priekšsēdētājs G.Kokins.

Lattelecom grupa ir vadošais elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējs Latvijā, kas piedāvā elektroniskās saziņas risinājumus mājsaimniecībām, maziem un vidējiem uzņēmumiem, valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī korporatīvajiem klientiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas