Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Liepājas metalurga konsolidētie zaudējumi pirmajā pusgadā - 21,7 miljoni latu

Finanšu grūtībās nonākušās AS Liepājas metalurgs 2013.gada pirmā pusgada konsolidētais neto apgrozījums bija 97,7 miljoni latu, bet kopumā visa saimnieciskā darbība radījusi 21,7 miljonu latu konsolidētos zaudējumus, teikts uzņēmuma neauditētajā finanšu pārskatā, kas iesniegts NASDAQ OMX Riga.

Liepājas metalurga mātesuzņēmums pirmajā pusgadā strādājis ar 21,1 miljona latu zaudējumiem salīdzinājumā ar pērn pirmajā pusgadā gūto peļņu 725 974 latu apmērā. Neto apgrozījums pirmajā pusgadā bija 92,7 miljoni latu, kas ir par 51,7 miljoniem latu mazāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā.

Pārskatā teikts, ka zaudējumi saistīti ar mātesuzņēmuma apgrozāmo līdzekļu trūkumu, kā rezultātā ražošana pirmajā pusgadā tika organizēta ar 44,6% noslodzi, bet šī gada otrajā ceturksnī tika nodrošināta tikai ar 14,3% noslodzi, kur viens no iemesliem saistīts ar vispārēju pasaules krīzi metalurģijas nozarē.

Pārskatā norādīts, ka Liepājas metalurgs šī gada 24.maijā Liepājas tiesā iesniedza iesniegumu par tiesiskās aizsardzības procesa sākšanu.

Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) AS Liepājas osta LM pirmajā pusgadā pārkrauto kravu apjoms samazinājās par 49%, salīdzinot ar 2012.gada pirmajiem sešiem mēnešiem. Neto apgrozījumā ir notikušas strukturālas izmaiņas, tas ir, palielinājusies ieņēmumu sadaļa no kuģu fraktēšanas, bet visos pārējos segmentos ir samazinājums.

Peļņas krituma pamatā ir izmaiņas apkalpoto kravu struktūrā, ko izraisīja AS Liepājas metalurgs kravu plūsmas pilnīga apstāšanās šī gada aprīļa beigās, kā arī kravu konjuktūras izmaiņas pasaules izejvielu tirgos.

Arī SIA Rūķis LM atskaites periodā ir samazinājušies ražošanas un realizācijas apjomi, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu.

SIA Sporta klubs Liepājas metalurgs pārskata perioda pirmajā ceturksnī klubā darbojās visu vecumu grupu un virslīgas profesionālās komandas futbolā un hokejā. Beidzoties 2012./2013.gada hokeja sezonai, šā gada aprīlī Sporta klubs Liepājas metalurgs atteicās no divu profesionālo hokeja komandu uzturēšanas.

Šodien ir pēdējā diena, kad finanšu grūtībās nonākušās AS Liepājas metalurgs tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plāns ir jāiesniedz Liepājas tiesā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas