Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Liepājas metalurga padomes priekšsēdētājs Zaharjins nav pārsūdzējis sodu par valsts valodas nelietošanu

AS _Liepājas metalurgs _padomes priekšsēdētājs un lielākais akcionārs Sergejs Zaharjins likumā noteiktajā termiņā nav pārsūdzējis viņam piemēroto administratīvo naudas sodu par valsts valodas nelietošanu profesionālo pienākumu veikšanai nepieciešamā apjomā, pastāstīja Valsts valodas centra (VVC) Valodas kontroles nodaļas vadītājs Antons Kursītis. 

"Šis nebūtu tas gadījums, kad būtu iemesls sodu pārsūdzēt, jo viņš jau pats neapstrīd, ka nelieto valsts valodu nepieciešamajā apjomā," norādīja Kursītis. 

To, vai Zaharjins sodu ir samaksājis, Kursītis nevarēja pateikt. "Mēs parasti pagaidām divus mēnešus, un tad skatāmies, vai sods ir samaksāts," skaidroja Kursītis. 

Zaharjinam piemērotais sods ir robežās no 25 līdz 200 latu. Kursītis norādīja, ka precīzu soda apmēru neatklās. 

Kursītis sacīja, ka pārkāpta Valsts valodas likuma 6.panta 2.daļa. Atbilstoši minētajam pantam privāto iestāžu, organizāciju, uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) darbiniekiem, kā arī pašnodarbinātajām personām valsts valoda jālieto tad, ja to darbība skar likumīgas sabiedriskās intereses, proti, sabiedrisko drošību, veselību, tikumību, veselības aizsardzību, patērētāju tiesību un darba tiesību aizsardzību, drošību darba vietā, sabiedriski administratīvo uzraudzību. 

Zaharjinam valsts valoda kā padomes priekšsēdētājam jālieto C līmeņa pirmajā pakāpē, bet, tā kā viņš to nedarīja, janvārī tika administratīvi sodīts ar naudas sodu, akcentēja Kursītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas