Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Liepājas metalurga strādnieks: Aizeju no darba, jo apnicis gaidīt un baroties no solījumiem

Finansiālās grūtībās nonākušā Liepājas metalurga elektrotēraudkausēšanas ceha celtņa operators Egons Kļava, kurš uzņēmumā nostrādājis 27 gadus, nolēmis aiziet no darba, jo viņam esot "apnicis gaidīt un baroties no solījumiem", piektdien vēsta Rietumu Radio.

Viņš sacīja, ka, abpusēji vienojoties, pārtraucis darba attiecības ar Liepājas metalurgu un pirmdien, 2.septembrī, dosies uz Nodarbinātības valsts aģentūras Liepājas filiāli reģistrēties bezdarbniekos.

"Cik ilgi var gaidīt? Neredzu, ka kaut kas virzītos uz priekšu, nav īstas pārliecības, ka uzņēmums atsāks ražošanu," savu aiziešanu no uzņēmuma skaidro E.Kļava, norādot, ka ar solījumiem uzņēmuma strādnieki tiek baroti jau mēnešiem un viņam tas esot apnicis. Konkrētu plānu par to, ko darīt turpmāk, E.Kļavam neesot - viņš ar paziņām ir runājis arī par darba iespējām ārzemēs, bet konkrēts lēmums vēl neesot pieņemts.

Bijušais strādnieks atzina, ka uzņēmuma administrācija viņam piedāvājusi nākt atpakaļ, kad uzņēmums atsāks ražošanu. "Ja citu darbu tajā laikā nebūšu atradis un piedāvājums apmierinās, varbūt šo iespēju izmantošu," sacīja E.Kļava. Viņš norāda, ka ar esošo atalgojumu uzņēmumā varētu iztikt, sievai ir darbs un bērni lieli, taču "negribas tikai eksistēt, - gribas kaut kur aizbraukt, aiziet uz teātri, apmeklēt koncertus. Dzīve taču ir tikai viena."

Skaidrība par finansiālās grūtībās nonākušā uzņēmuma Liepājas metalurgs nākotni tā strādniekiem patlaban ir tikpat liela kā pirms diviem vai trim mēnešiem - visi, protams, cer, ka uzņēmums septembrī atsāks ražošanu, Rietumu Radio sacīja uzņēmuma arodbiedrības vadītājs Jānis Grava.

Viņš informēja, ka oficiāli no darba Liepājas metalurgā aizgājuši ap 220 strādnieku, taču pieļāva, ka nav zināms, cik darbinieku uzņēmumā atgriezīsies, kad atsāksies ražošana.

Runājot par plānoto Liepājas metalurga darbinieku skaita samazinājumu, J.Grava Rietumu Radio atzina, ka uzņēmuma vadība ar arodbiedrību par to nav runājusi, un uzskata, ka, uzņēmumam strādājot ar pilnu jaudu, ievērojams darbinieku skaita samazinājums nebūs nepieciešams. "Jāskatās, cik darbinieku uzņēmumā atgriezīsies, kad atsāksies ražošana. Varbūt neviens nebūs jāatlaiž," sacīja J.Grava. Viņš uzsver, ka gadījumā, ja atlaišana notiks, par katru konkrēto darbinieku arodbiedrība pieprasīs atlaišanas pamatojumu.

J.Grava saņēmis apliecinājumu no uzņēmuma vadības, ka Liepājas metalurga strādniekiem atalgojums tiks izmaksāts arī nākamajā mēnesī - 10. un 25.septembrī.

Kā ziņots, Liepājas metalurgs nonācis finanšu grūtībās, pārtraucis ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja Liepājas metalurga vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai UniCredit - 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica Liepājas metalurga valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas