Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Liepājas Metalurgs atkal pieņems darbiniekus

_"KVV Liepājas Metalurgs _šobrīd turpinās darbs pie jaunu saražotās produkcijas noieta tirgu apgūšanas, aktīvu pārvērtēšanas un detalizēta uzņēmuma pārņemšanas procesa analīzes", portālu Diena.lv informēja uzņēmuma pārstāvji, norādot, ka tuvākajā laikā varētu tikt pieņemti 200 jauni darbinieki.  

“Šī brīža pasaules metalurģijas nozarei sarežģītā periodā tik liela uzņēmuma veiksmīga attīstība un jaunu darba vietu radīšana ir atkarīga no koordinētas un konstruktīvas uzņēmuma, kreditoru un valsts pārstāvju sadarbības,” ceturtdien, Liepājas Metalurgs un kreditoru tikšanās laikā informēja uzņēmuma valdes loceklis Igors Talanovs. “Liepājas Metalurgs sekmīgai attīstībai un jaunu noieta tirgu apgūšanai aicina kreditorus sniegt uzņēmumam kredītresursus un citus finanšu instrumentus. KVV Liepājas Metalurgs šobrīd ir izdevīgi līgumi ar izejvielu piegādātājiem, jauniem tiešās produkcijas gala pircējiem, kas ļauj apiet starpniekus. Tie ir labi priekšnosacījumi eksporta stiprināšanai. Jauno eksporta iespēju izmantošana ļaus pieņemt darbā no 150 līdz 200 strādniekiem, lai ievērojami palielinātu ražošanas jaudu.”

Kā norāda uzņēmuma pārstāvji, Liepājas Metalurgs novērtē valsts atbalstu uzņēmuma saglabāšanā dīkstāves periodā, maksājot algas pārejas procesa laika darbiniekiem. Pārņemšanas brīdī, šī gada janvārī uzņēmumā strādāja 218 darbinieki. Šobrīd, pēc Liepājas Metalurgs teiktā, uzņēmumā strādā 540 darbinieki un ir iespējamas izaugsmes tendences. Uzņēmums apliecina, ka visi atlaišanas pabalsti un nodokļi saistībā ar personālu ir maksāti laicīgi atbilstoši Latvijas likumdošanai.  

Jāatgādina gan, ka vēl pirms pāris mēnešiem uzņēmums runāja par iespēju, neilgi pēc pieņemšanas darbā, atkal atlaist darbiniekus, jo elektrības izmaksas ražošanai ir neizdevīgas. Maijā uzņēmums AS KVV Liepājas metalurgs strādājis ar 1,25 miljonu eiro zaudējumiem. Pie līdzšinējiem plāniem, jūnija zaudējumi varētu sasniegt jau divus miljonus eiro un vairāk. "Ilgtermiņā nav iespējams strādāt ar produkciju, kuras pašizmaksa ir lielāka nekā pārdošanas cena - ir jārod ilgtspējīgi risinājumi, lai produkcija būtu konkurētspējīga," toreiz aģentūrai LETA norādīja uzņēmuma KVV Liepājas metalurgs valdes loceklis Igors Kovaļenko.  Problēmas radīja augstā elektrības obligāto iepirkuma komponente (OIK). 

Šie apgalvojumi gan premjerei, gan ekonomikas ministrei šķita nesaprotami. Taču tika solīts meklēt risinājumus.

Savukārt neilgi pēc tam aģentūra LETA vēstīja, ka uzņēmums kavē maksājumus gan Latvenergo gan Latvijas Gāzei.

Bet jūlijā valdība atbalstīja elektrības rēķinu samazināšanu aptuveni 60 energoietilpīgiem uzņēmumiem, tajā skaitā arī Liepājas Metalurgam

Elektroenerģijas obligātais iepirkums ir valsts noteikts atbalsta mehānisms elektroenerģijas ražotājiem, kas elektroenerģiju ražo augstas efektivitātes koģenerācijas stacijās vai no atjaunojamiem energoresursiem. Atbilstoši Elektroenerģijas tirgus likumam atbalstu īsteno publiskais tirgotājs, kura pienākumus no 2014.gada 1.aprīļa pilda AS Enerģijas publiskais tirgotājs.

Publiskais tirgotājs iepērk elektroenerģiju obligātajā iepirkumā no elektroenerģijas ražotājiem, maksā garantēto maksu par elektrostacijās uzstādīto jaudu, sedz balansēšanas izmaksas, kā arī administratīvās izmaksas. Minētās publiskā tirgotāja izmaksas sedz visi elektroenerģijas galalietotāji proporcionāli elektroenerģijas patēriņam kā OIK maksājumu.

Obligātajā iepirkumā iepirktās elektroenerģijas izmaksas OIK ietver tikai tajos gadījumos, kad obligātajā iepirkumā iegādātās elektroenerģijas cena ir augstāka par elektroenerģijas tirgus cenu, kas ik stundu tiek noteikta elektroenerģijas biržā Nord Pool Spot. Obligātajā iepirkumā iepirktās elektroenerģijas cenas noteikšanas kārtību reglamentē Ministru kabineta noteikumi.

Galvenie KVV Liepājas Metalurgs eksporta tirgi ir Baltija, Skandināvija un Rietumeiropa. Pateicoties intensīvam darbam pēdējā pusgada laikā, uzņēmums sekmīgi noslēdzis produkcijas sertifikātu iegūšanu vairākos mērķtirgos. Šī barjera, kas prasa pietiekami lielus finanšu ieguldījumus, ir pārvarēta un ir iespējas sekmīgi pārdot saražoto produkciju eksporta tirgos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas