Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mēness aptiekās pēc studijām šogad darbu sākuši gandrīz 40 jaunie farmaceiti un farmaceita asistenti

Mēness aptiekās pēc studijām šogad darbu sākuši gandrīz 40 farmaceiti un farmaceita asistenti. 26 jaunie farmaceita asistenti profesijai nepieciešamās zināšanas* guvuši ar uzņēmuma finansiālu atbalstu. Tāpat ir jaunie speciālisti, kuri izmantojuši iespēju saņemt uzņēmuma stipendiju, uz ko ir iespēja pieteikties gan medicīnas koledžu, gan augstskolu studentiem. Jauno farmācijas speciālistu vidū ir tādi, kuru izvēle par labu šai profesijai radusies, jau strādājot uzņēmumā citā amatā un redzot kolēģu – farmaceitu – lielo ieguldījumu Latvijas veselības aprūpē.

„Veselības izglītības tautsaimnieciskā loma ir ļoti svarīga, tādēļ mērķtiecīgi turpinām ieguldīt esošo un topošo farmaceitu, farmaceita asistentu izglītībā, droši zinot – šiem profesionāļiem darba vietas būs, turklāt ne tikai galvaspilsētā, bet visā Latvijā. Ar „Mēness aptiekas” atbalstu šobrīd studē 54 studenti un rudenī tiem piepulcēsies vēl jauni. „Mēness aptieka” aktīvi īsteno dažādas atbalstošas aktivitātes, lai vairāk nekā 230 aptiekās rūpēs par klientiem ikdienas darbu nodrošinātu visi nepieciešamie farmaceiti un farmaceita asistenti. Šogad mūsu aptiekās sāka strādāt gandrīz četri desmiti jauno speciālistu, līdzīgs skaits arī pērn, tādēļ droši varam teikt, ka uzņēmuma iesaiste jauno darbinieku atbalstam jau studiju laikā nes labus rezultātus! Studējošie „Mēness aptiekās” aktīvi izmanto pieejamās prakses vietas, lai profesiju apgūtu reālajos darba apstākļos. Mēs rūpējamies, lai studiju laikā katram jaunajam speciālistam būtu zinoši prakses vadītāji un mentori, patstāvīgas darba gaitas uzsākot. Mācības un praksi apgūt var gan gados jaunie, gan arī jau dzīves pieredzējuši cilvēki, kuri nolemj turpmāk strādāt farmācijā un līdz pensionēšanās vecumam pēc studiju beigām vēl ir vismaz desmit gadi. Vērojam, ka farmaceita darbā atgriežas arī tādi, kuriem ir atbilstoša izglītība, bet viņi savu profesionālo karjeru ir veidojuši citur – nereti arī mūsu uzņēmumā citā amatā,” stāsta Evita Jurjāne-Nelsone, „Mēness aptiekas” Pārdošanas, mārketinga un klientu attiecību departamenta vadītāja un valdes locekle.

„Farmaceita kompetence ir plaša, lai atbildētu par zālēm, to mijiedarbību, blakusparādībām. Ir jautājumi, uz kuriem tieši farmaceits spēj atbildēt padziļināti un izsmeļoši. Farmaceits un farmaceita asistents – tās ir pieprasītas mūsdienīgas profesijas, kurās vienmēr būs darbs un izaugsme, jo sabiedrību interesējošie tik būtiskie veselības jautājumi ļoti bieži tiek atrisināti tieši aptiekā,” turpina Evita Jurjāne-Nelsone.

Egita Šafika kā diplomēta farmaceita asistente „Mēness aptiekā” Jelgavā strādā jau trīs gadus un pārdomā iespēju nākotnē turpināt studijas arī universitātē, lai kļūtu par farmaceiti: “Pirms 14 gadiem sāku darbu aptiekā par farmaceita palīgu. Redzot, kā strādā farmaceiti un farmaceita asistenti, jau toreiz sapratu, ka labprāt stātos viņiem līdzās. Farmaceita asistenta profesija garantē stabilitāti – aptiekas bija, ir un būs nepieciešamas, un mūsu zināšanas ir noderīgas, lai cilvēki būtu veseli un laimīgi. Savulaik, meklējot jaunas attīstības iespējas, pamanīju piedāvājumu apgūt farmaceita asistenta profesiju Latvijas Universitātes Rīgas 1. medicīnas koledžā „Mēness aptiekas” finansētā programmā, turklāt bija iespēja iegūt arī stipendiju un prakses vietu savā pilsētā. Šo iespēju gan es, gan daudzi kolēģi augsti vērtējam, jo jau studējot bija iespēja gan iegūt teorētiskās zināšanas profesijai, gan labu praktisko pieredzi. Vērtīgi, ka „Mēness aptieka” nodrošina arī pēcdiploma izglītību – seminārus, kursus, kuros var papildināt zināšanas un uzturēt kvalifikāciju. Ikdienas darbā darām visu, lai mūsu aptiekas apmeklētāji vienmēr aizietu apmierināti, saņēmuši labu farmaceitisko aprūpi. Rūpējoties par viņiem, arī mēs augam un profesionāli pilnveidojamies, uzzinām daudz jauna.”

Konkursā uz apmaksātām farmaceita asistenta studijām un stipendiju profesijā  var pieteikties https://karjera.menessaptieka.lv/. Vairāk  informācijas par konkursu pa tālruni 28 458 318.

„Mēness aptieka” ir farmācijas nozarē mīlētākais un atbildīgākais zīmols Latvijā. Iedzīvotāju aptaujā, izmantojot īpašu starptautiski atzītu metodoloģiju, Latvijas mīlētāko zīmolu TOP trešo gadu pēc kārtas „Mēness aptieka” ieguvusi pirmo vietu farmācijas nozarē.

„Mēness aptieka” ir ilgtspējīgākais zīmols farmācijas nozarē Latvijā. Par to liecina jaunākie 2022. gada Eiropas Ilgtspējīgu zīmolu indeksa (Sustainable Brand Index) rezultāti. „Mēness aptiekai” kā visā Latvijā pieejamam aptiekas zīmolam ilgtspēja iedzīvotāju vērtējumā ir būtisks rādītājs.

“Mēness aptieka” 2022. gadā ir saņēmusi starptautiskās programmas Best Places To Work (“Labākās darbavietas”) sertifikātu, ko piešķir par darbinieku labsajūtas rādītājiem uzņēmumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas