Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mobilly piedāvā jaunu ziedošanas platformu

Mobilly, populārākā mobilo sīkmaksājumu lietotne Latvijā, kuru izmanto vairāk nekā 200 000 lietotāju, laiž klajā risinājumu, kas ikvienam aplikācijas lietotājam ļaus ērti un ātri ziedot izvēlētajam labdarības mērķim. Platformas izveide ir Mobilly ieguldījums sabiedrībai, ne peļņas projekts, portālu Diena.lv informēja lietotnes pārstāvji. 

"Pēdējo pāris gadu laikā mūsu ikdienas paradumi ir piedzīvojuši ievērojamas izmaiņas. Ja šodien ierasta lieta ir maksājumu veikšana ar vienu pieskārienu vai kartes pīkstienu, tad kāpēc, lai ziedošana nebūtu tikpat vienkārša?" vaicā Mobilly izpilddirektors Ģirts Slaviņš. "Līdz šim ikvienam, kurš vēlējās atbalstīt kādu labdarības projektu, bija tikai dažas, lietošanas ziņā nedaudz novecojušas izvēles – iemest naudu ziedojuma kastītē, zvanīt uz kādu maksas numuru, nosūtīt maksas īsziņu, vai pārskaitīt ziedojumu uz konkrētās organizācijas kontu. Mēs, Mobilly, vienmēr esam par vienkāršām idejām un lietotājam ērtām tehnoloģijām, tāpēc uzdevām sev jautājumu – kāpēc mūsdienās ar vienu pieskārienu var veikt stāvvietas apmaksu vai nopirkt vilciena biļeti, bet nevar noziedot sev tīkamam mērķim? Mums arī vienmēr ir rūpējuši sociālie jautājumi, tāpēc, izmantojot savas stiprās puses, kas ir mūsdienīgu un lietotājam draudzīgu tehnoloģiju attīstība, realizējām ideju par jaunas ziedojumu platformas izveidi jau esošajā Mobilly aplikācijā."

Labdarības fonda Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta uzsver: "Arī labdarības organizācijām ir jākļūst vēl pieejamākām un jāiet līdzi laikam. Der atcerēties, ka, lai aicinātu sabiedrību ziedot, jāmeklē platformas, kur uzturas potenciālie ziedotāji. Ja iedzīvotāji ikdienā izmanto mobilos maksājumus, tad kāpēc, lai šis nebūtu ērts un parocīgs veids, kā noziedot? Mūsdienās cilvēki vēlas palīdzēt viens otram un atbalstīt dažādus labdarības projektus, grūtāk šajā straujajā laikā, kas tik ļoti piesātināts ar informāciju, nonākt līdz reālam lēmumam un darbībai. Atzinīgi vērtēju Mobilly izstrādātos risinājumus, kas atvieglo un paātrina ziedošanas procesu."

Šobrīd aplikācijā var noziedot tādiem labdarības projektiem kā Labestības diena, Dakteris klauns, SOS mājas jauniešiem u.c. Tāpat Slaviņš norāda, ka Mobilly rūp ne tikai izplatītākie ziedošanas projekti, kas saistīti ar palīdzību, bērniem, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, vai tiem, kuri saskārušies ar negaidītām veselības grūtībām, bet arī tādi, kuru mērķis ir uzlabot apkārtējo vidi un risināt sabiedrībai nozīmīgus jautājumus. Tāpēc platformā ir arī tādas organizācijas, kā, piemēram, Pilsēta cilvēkiem, Latvijas Universitātes fonds, vai Emīla Dārziņa skola, kas vāc ziedojumus koncertu zāles renovācijai u.c.

Tehniski ziedošana Mobilly aplikācijā būs tikpat vienkārša kā stāvvietas apmaksa. Veikt ziedojumu varēs sadaļā Citi, kā arī ar Latvijā jauno, taču Āzijā un citur Eiropā jau plaši izmantoto, QR koda maksājumu.

Meklējot biedrības, apvienības, fondus un organizācijas, kas īsteno labdarības projektus, Mobilly savu izvēli balsta sekojošos nosacījumos – tiem jābūt oficiāli reģistrētiem, ar skaidru labdarības mērķi, kā arī jāatbilst Mobilly kā uzņēmuma vērtībām, kas ir rūpes par vidi un sabiedrību, kādā dzīvojam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas