Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Philip Morris International iegūst globālo Equal-salary sertifikātu kā vienlīdzīgas darba samaksas nodrošinātājs

Philip Morris International Inc. (PMI) ir kļuvis par pirmo starptautisko uzņēmumu, kam neatkarīgais fonds EQUAL-SALARY Foundation piešķīris starptautisku sertifikātu vienlīdzīgas darba samaksas jomā, līdz ar to uzņēmums kļuvis par paraugu globālajām kompānijām vienlīdzīgas darba samaksas nodrošināšanā. Sertifikāts apliecina PMI apņemšanos ievērot vienlīdzības standartus, kas ir svarīgs elements iekļaujošu darba vietu izveidē ar vienlīdzīgu attieksmi pret abiem dzimumiem.

"Philip Morris International kā globāla uzņēmuma sertifikācija apliecina nozīmīgu soli pretim vienlīdzīgai darba samaksai sievietēm un vīriešiem visā pasaulē. Tas, ka vadošais Fortune 500 uzņēmums īsteno šādu apņemšanos, ir spēcīgs signāls. Mēs lepojamies ar starptautisko mērogu, ko PMI globālā sertifikācija piešķir mūsu mērķim," uzsver EQUAL-SALARY Foundation dibinātāja un vadītāja Veronika Goja Venhjē.

EQUAL-SALARY sertifikācijas metodika apstiprina, ka PMI visiem saviem darbiniekiem vairāk nekā 90 pasaules valstīs maksā vienādu samaksu par vienādu darbu neatkarīgi no dzimuma. EQUAL-SALARY process ietver visu PMI darbinieku atalgojumu statistisko analīzi visā pasaulē, kā arī fonda trešo pušu revidenta Price Waterhouse Coopers veiktās revīzijas PMI valstu filiālēs, kā ietvaros auditori īstenoja pārrunas ar vadību, lai apstiprinātu apņemšanos ievērot dzimumu vienlīdzību darba samaksas noteikšanā. Tāpat tika rīkotas darbinieku fokusgrupas, lai noskaidrotu viņu izpratni par šo apņemšanos, un pārskatītu ar cilvēkresursiem saistīto politiku un praksi.

"Starptautiskais EQUAL-SALARY sertifikāts ir apliecinājums lielam darba apjomam, ko mūsu kolēģi ir paveikuši, lai nodrošinātu vienlīdzīgu atalgojumu par vienlīdzīgu darbu PMI visā pasaulē. Mums jāizmanto šis mirklis, lai turpinātu veidot iekļaujošu, dzimumu līdzsvarotu organizāciju mūsu pārejas procesā pretim nākotnei bez cigarešu dūmiem,” norāda PMI izpilddirektors Andrē Kalantzopolus.

PMI savā uzņēmējdarbības stratēģijā ir iekļāvuši integrāciju un dažādību, kas ir galvenais faktors uzņēmuma darbības pārveidei no tradicionālā cigarešu ražotāja par zinātniski un tehnoloģiski domājošu kompāniju, kura piedāvā inovatīvus produktus, kas nerada dūmus.

EQUAL-SALARY Foundation ir neatkarīgs bezpeļņas fonds, kura mērķis ir pārbaudīt un sertificēt uzņēmumus, kas nodrošina vienādu atalgojumu sievietēm un vīriešiem. 2005. gadā sadarbībā ar Ženēvas Universitātes izstrādāto EQUAL-SALARY sertifikātu Šveices Konfederācija finansiāli atbalstīja ar Federālā dzimumu līdztiesības biroja starpniecību. Šodien tas piedāvā uzņēmumiem efektīvu veidu, kā pārbaudīt savu algu politiku, izmantojot statistisko analīzi un kvalitatīvu revīziju. Šī procedūra nodrošina objektīvu vērtēšanas sistēmu un, ja nepieciešams, ierosina veidus, kā uzlabot vienlīdzīgu attieksmi pret sievietēm un vīriešiem atalgojuma ziņā un nodrošināt līdzsvaru darbinieku atlasē un paaugstināšanā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas