Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rietumu Banka finansē vēsturiskā Rīgas centra nama renovāciju

Rietumu Banka ir piešķīrusi finansējumu 3.3 miljonu eiro apmērā vēsturiskā nama, kas atrodas Rīgas centrā, Krišjāņa Valdemāra ielā 61, renovācijai, informē bankā.

Kredīts šim mērķim ir izsniegts SIA V61 – nekustamā īpašuma ieguldījumu fonda Indexo Real Estate Fund, ko pārvalda SIA Provendi Asset Management AIFP – grupas uzņēmumam. 

Ēka Krišjāņa Valdemāra ielā 61 tika uzcelta laika posmā no 1912. – 1914. gadam, tās autors ir arhitekts Herberts Tīmanis. Pašlaik šī ēka ir valsts aizsargājams reģionu nozīmes kultūras piemineklis, kurā ir noteikta virkne saglabājamo vērtību, tajā skaitā īpaša jumta forma, interjera dekoratīvā apdare, kāpņu margas un apdare, vēsturiskais lifts, oriģinālās ārdurvis, iekšdurvis un citas vērtības, kā arī ir norādīta jaunu kultūras pieminekļa daļu atklāšanas iespējamība.

Vēsturisko notikumu dēļ vairākas pēdējās desmitgades nams netika uzturēts atbilstoši mūsdienu prasībām, un pirms renovācijas tās vērtību saglabātības stāvoklis bija atzīts par neapmierinošu. Pateicoties Rietumu Bankas piešķirtajam finansējumam, māja tiks pilnībā atjaunota, saglabājot un rekonstruējot tās vēsturiskos fasādes, jumta un interjera elementus.

Kā uzsver Rietumu Bankas valdes priekšsēdētaja Jeļena Buraja: “Kultūras pieminekļu renovācija ir nozīmīgs darbs, kas nepieciešams Latvijas galvaspilsētas vēsturiskā centra ainavas saglabāšanai un atdzimšanai. Mēs augsti vērtējam Indexo Real Estate Fund apņemšanos pilnībā atjaunot šīs ēkas krāšņumu, vienlaikus padarot to funkcionālu un ērtu tās jaunajiem iemītniekiem. Pateicoties šādiem projektiem, Rīga kā pilsēta top arvien skaistāka un draudzīgāka mūsu, Latvijas, cilvēkiem.”   

Savukārt Provendi Asset Management valdes priekšsēdētājs Kristaps Bērziņš atzīmē: “Šīs vērienīgās ieceres realizācijai meklējam drošu un kompetentu finanšu partneri, kas izprot komplicēta nekustama īpašuma renovācijas projekta nianses. Esmu gandarīts par sadarbību ar Rietumu Banku, jo tā gan piešķīra nepieciešanu finansējumu, gan kļuva par mūsu domubiedru. Pēc darbu pabeigšanas Rīgas iedzīvotāji varēs patiesi lepoties ar vēl vienu izcilu arhitektūras pieminekli un jaunu ilgtermiņa īres namu.”

Ēkas Krišjāņa Valdemāra ielā 61 renovāciju plānots pabeigt līdz 2024. gada vasaras beigām. Tajā būs 68 dzīvokļi ar kopējo iznomājamo platību 2906 m2. Pēc darbu pabeigšanas ir plānota daudzdzīvokļu nama ilgtermiņa īre.

Ēka Krišjāņa Valdemāra ielā 61 tika uzcelta laika posmā no 1912. – 1914. gadam kā īres nams, kura pirmajā stāva atradās veikali. Tās būvprojekta autors arhitekts Herberts Tīmanis ir bijis nama pirmais īpašnieks un nodzīvojis tajā līdz 1. pasaules karam. 20. gadsimta 30. gados ēkas īpašnieks ir bijis Šloma Vestermanis, šajā periodā mājā dzīvoja Latvijas zinātnieki un mākslinieki: LU docents, Dr. phil. Viljams Kl. Metjūss, kā arī gleznotāja un grafiķe Marija Muciniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas