Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 12. jūnijs
Nora, Lenora, Ija

Sadales tīkls rūpēsies par drošu elektroenerģijas piegādi Dziesmu svētku laikā

AS _Sadales tīkls _sadarbībā ar XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku organizatoriem - Latvijas Nacionālo kultūras centru, vienojušies par papildu elektroenerģijas pieslēgumu vietām un slodzi gaidāmo svētku laikā, portālu Diena.lv informēja uzņēmumā.

Elektroapgādes uzņēmuma dispečeri un tehniskais personāls strādās pastiprinātā režīmā, lai svētki izskanētu kā iecerēts.

Šogad XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki norisināsies no 30.jūnija līdz 7.jūlijam, kad Rīgu pieskandinās teju 40 000 svētku dalībnieki no visas Latvijas. Organizatoru, Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) svētku scenārijā plānoto 62 pasākumu norisi palīdzēs realizēt ievērojams skaits atbalstītāju, to vidū arī AS Sadales tīkls, nodrošinot elektroenerģijas piegādi un operatīvās palīdzības atbalstu pasākumu norises vietās.

AS Sadales tīkls Dziesmu un deju svētku laikā ierīkos vairākus papildu elektroenerģijas pieslēgumus Rīgā: Esplanādē, Doma laukumā, Vērmanes dārzā un Mežaparka lielajā estrādē. Elektrība nepieciešama simtiem gaismas ķermeņu, pagarinātāju, sadalītāju, skaņas pastiprinātāju, skaļruņu, mikrofonu, ekrānu, kameru u.c. palīgierīču.

Ievērojot svētku organizatoru drošības prasības, AS Sadales tīkls iepriekš apstiprinājis iesaistītā tehniskā personāla un transporta vienību sarakstu, lai operatīvi apkalpotu elektroietaises pasākumu norises vietās Mežaparkā, Doma laukumā, Vērmanes dārzā, Daugavas stadionā un citviet. Elektrotīkla dispečeri un operatīvo izbraukumu brigāžu elektromontieri strādās pastiprinātā režīmā, lai nodrošinātu elektroenerģijas piegādi visās plānotajās svētku norises vietās.

AS Sadales tīkls veic elektroenerģijas piegādi vairāk nekā 1 miljonam klientu visā Latvijā. Ņemot vērā iepriekš uzkrāto pieredzi elektroietaišu drošas ekspluatācijas nodrošināšanai vērienīgu pasākumu ietvaros, uzņēmums atgādina par nepieciešamību rūpēties par elektroiekārtu drošu uzstādīšanu un izmantošanu - nepārslogot kontaktligzdas, pievērst uzmanību elektrības kontaktu tehniskajam stāvoklim, raudzīties, lai vadi būtu droši izvietoti. Ikvienam svētku dalībniekam un skatītājam ir jāatceras par savu un līdzcilvēku drošību elektroiekārtu tuvumā. Lielu pasākumu laikā ir būtiski rūpēties par savu drošību un neatstāt bez uzraudzības bērnus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas