Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Stockmann par 87 miljoniem eiro pārdevis tirdzniecības centrus Rīgā un Tallinā

Somijas mazumtirgotājs Stockmann restrukturizācijas ietvaros par 87 miljoniem eiro pārdevis tirdzniecības centrus Rīgā un Tallinā Igaunijas kompānijai Viru Keemia Grupp (VKG), teikts kompānijas paziņojumā biržai Nasdaq.

"Stockmann" iegūtos līdzekļus izmantos parādu slodzes mazināšanai, kā arī turpinās izmantot tirdzniecības centrus kā īrnieks.

"Mēs esam priecīgi, ka atradām Baltijas valstīs stabilu un uzticamu īpašnieku nekustamajam īpašumam, kas vēlas attīstīties, un sola, ka "Stockmann" turpinās tur savu darbību," pavēstīja "Stockmann" izpilddirektors Jari Latvanens.

"Mēs esam priecīgi kļūt par "Stockmann" partneriem Baltijas valstīs. Abi nekustamie īpašumi atrodas ārkārtīgi labās vietās," paziņoja VKG investīciju nodaļas vadītājs Stens Pisangs.

"Stockmann" universālveikals Tallinā tika atvērts 1996.gadā, bet Rīgā - 2003.gadā, liecina informācija "Stockmann" mājaslapā.

Kā aģentūru LETA informēja "Stockmann" pārstāvji, universālveikals ir pilnībā sagatavojies darbam nākamajā gadā, šogad intensīvi strādājot pie izaugsmes plāniem un stiprinot pozīciju tirgū. Lai gan prognozējams, ka arī nākamais gads mazumtirdzniecībai nebūs viegls, plānots, ka universālveikala tirdzniecības apmēri varētu atgriezties 2019.gada līmenī.

"2022.gadā turpināsim attīstīt daudzkanālu iepirkšanās vidi visās kategorijās, pilnveidojot iepirkšanās pieredzi gan klātienē, gan attālināti. Pandēmija ir būtiski mainījusi klientu iepirkšanās paradumus, tāpēc mūsu uzdevums ir nodrošināt izvēles iespējas, lai klients preces varētu iegādāties sev ērtākajā veidā un vietā, saglabājot nemainīgi augstu klientu apkalpošanas līmeni. Tāpat nākamgad īstenosim dažādas ar personāla iesaisti un lojalitātes veicināšanu saistītas aktivitātes, jo ilgtspējīgi darbinieki ir veiksmīga biznesa pamats," skaidroja universālveikala "Stockmann" direktore Dace Goldmane.

"Stockmann" mātes uzņēmums šogad investēja universālveikala pārtikas segmenta attīstībā. Tā rezultātā veikta vērienīga "Delikatess" nodaļas renovācija, pilnveidojot sortimentu un nodaļā izveidojot jaunu kafejnīcu "Stockmann Cafe".

Uzņēmumā uzsvēra, ka koronavīrusa epidēmija Eiropā būtiski ietekmēja universālveikala mātes uzņēmumu Somijā. Šā gada pavasarī tika apstiprināta astoņu gadu restrukturizācijas programma, kas balstīta uz visu "Stockmann" universālveikalu darbības turpināšanu, universālveikalu ēku pārdošanu un turpmāku atpakaļ nomāšanu.

2020.gadā Latvijā SIA "Stockmann" strādāja ar 26,459 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 34,9% mazāk nekā gadu iepriekš, un cieta 2,148 miljonu eiro zaudējumus pretstatā peļņai 2019.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānija "Stockmann" reģistrēta 1998.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,775 miljoni eiro. "Stockmann" pilnībā pieder 1862.gadā dibinātajai Somijā reģistrētajai "Stockmann".

Kopumā darbojas astoņi "Stockmann" universālveikali Somijā un Baltijas valstīs, kā arī tiešsaistes veikals.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas