Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tele2: Pirmajā pusgadā datu patēriņš telefonos palielinājies par 50%, kas ir straujākais pieaugums pēdējo gadu laikā

Mobilo sakaru operatora Tele2 dati liecina, ka vidējais mobilo datu patēriņš uz vienu SIM karti šī gada pirmajā pusgadā palielinājies par aptuveni 50%, salīdzinot ar 2019. gada pirmo pusgadu. Gadu iepriekš pieaugums bija aptuveni 15% robežās. Šobrīd vidējais datu patēriņš uz vienu SIM karti Tele2 tīklā ir 15,2 GB, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību vadītājs Oskars Fīrmanis.

Straujš vidējais datu patēriņa pieaugums viedtelefonos novērojams sākot ar šī gada sākumu. Protams, ka sava ietekme ir koronavīrusa izraisītajiem apstākļiem, bet ne tikai, jo iedzīvotāju paradumi mainās nepārtraukti un digitālajā vidē regulāri parādās arvien jauni piedāvājumi un pakalpojumi, kas atvieglo iedzīvotāju ikdienu un kuru lietošanai nepieciešams mobilais internets.

"Datu patēriņš turpina augt gadu no gada. To mēs redzam gan pēc vidējā datu patēriņa, gan arī bezlimita tarifu plānu pieslēgumu skaita pieauguma. Bezlimita datu plāni šobrīd ir absolūti populārākie," atzīst Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

"Straujais datu patēriņa pieaugums liek mums ļoti intensīvi strādāt pie tīkla attīstības, būvējot jaunas un modernizējot esošās bāzes stacijas. Jau šobrīd varam lepoties ar to, ka Eiropas kontekstā Latvijā ir ļoti augsta mobilā interneta kvalitāte gan pārklājuma, gan ātruma ziņā. Mobilais internets Latvijā faktiski ir kļuvis par reālu konkurentu optiskajam tīklam, jo saskaņā ar SPRK oficiālajiem datiem, piemēram, 76% gadījumu Tele2 tīklā bijis iespējams sasniegt lejupielādes ātrumu robežās no 30 līdz 100 Mbit/s. Šis rādītājs ir ļoti būtisks, jo 30 Mbit/s ātrums tiek vērtēts kā atbilstošs platjoslas internetam – to apliecina Eiropas Komisijas stratēģija platjoslas attīstībai."

Tele2 aktīvi arī turpina pieslēgt visas savas bāzes stacijas optiskajam tīklam Rīgā, kas ļaus tīkla jaudu uzlabot aptuveni 10 reizes. Šobrīd optiskajam tīklam jau ir pieslēgtas aptuveni 30% no plānotajām bāzes stacijām Rīgā. Galvaspilsētā, kurā objektīvi ir vislielākais datu patēriņš absolūtajos skaitļos, ir izvietota arī aptuveni ceturtā daļa no Tele2 vairāk nekā 1060 4G bāzes stacijām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas