Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

The New York Times iegūst trīs Pulicera balvas

Virtuālā Pulicera balvu paziņošanas ceremonijā šogad vislielākos laurus plūcis laikraksts The New York Times, kas ieguvis trīs prestižās balvas.

Pulicera balvu administratore Deina Kanedija pirmdien paziņoja uzvarētājus, atrodoties savā dzīvojamajā istabā. Parasti ceremonija notiek Ņujorkas Kolumbijas Universitātē, taču šoreiz jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ uzvarētāju paziņošana notika attālināti un tika straumēta vietnē YouTube.

The New York Times ieguva trīs balvas, tostarp balvu pētnieciskajā žurnālistikā par Braiena M. Rozentāla rakstiem par Ņujorkas taksometru nozari. Tajos atspoguļots, kā aizdevēji gūst labumu no kredītiem ar lielām procentu likmēm, kas izposta dzīvi daudziem taksometru šoferiem. Rozentāla raksti galu galā noveda pie štata un federālās izmeklēšanas un plašām reformām.

The New York Times ieguva arī balvu starptautiskajā žurnālistikā par rakstu sēriju, kurā vēstīts par Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīmu. Turklāt laikraksta žurnāliste Nikole Hanna-Džounsa saņēma balvu par personisku eseju, kurā runāts par afrikāņu paverdzināšanu un tās lomu ASV vēsturē.

Ziņu aģentūra Reuters ieguva Pulicera balvu par fotogrāfijām, kurās atspoguļoti protesti Honkongā.

Pie prestižās balvas tika arī Kentuki laikraksts The Courier-Journal par reportāžām, kurās atspoguļotas Kentuki gubernatora Mata Bevina pēdējā mirklī sniegtās apžēlošanas.

Laikraksts The Washington Post saņēma balvu par tematisko reportāžu ciklu, kurā atspoguļota ekstrēmo temperatūru ietekme uz planētu.

Laikraksts The Baltimore Sun ieguva balvu vietējo ziņu kategorijā par rakstiem, kuros tika atspoguļotas finanšu saites starp pilsētas mēru un valsts slimnīcu sistēmu.

Savukārt Pulicera balvu nacionālo ziņu kategorijā saņēma divas organizācijas - ProPublica, kas izmeklēja negadījumus ASV Jūras spēkos, un The Seattle Times par reportāžām, kurās tika atmaskoti trūkumi lidmašīnas Boeing's 737 Max konstrukcijā.

Žurnāla The New Yorker autors Bens Taubs tika godalgots par vēstījumu, kura galvenais varonis ir Gvantanamo cietuma ieslodzītais, kurš tika nolaupīts, ieslodzīts un spīdzināts, un pavadīja gūstā ilgāk nekā desmit gadus.

Ziņu aģentūra Associated Press saņēma Pulicera balvu par fotogrāfijām, kurās atspoguļota dzīve Kašmirā pēc Indijas lēmuma atcelt šī reģiona pusautonomo statusu.

Īpaša atzinība tika veltīta pilsoņtiesību ikonai un pētnieciskās žurnālistikas pionierei Idai B. Velsai, kura aizgāja mūžībā 1931.gadā.

Pulicera balvas tiek pasniegtas kopš 1917.gada. Tās nosauktas laikrakstu St.Louis Post-Dispatch un The New York World izdevēja Džozefa Pulicera vardā. Balvu fonds tika izveidots no Pulicera atstātā mantojuma. Prēmiju piešķiršanu pārrauga Kolumbijas Universitāte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas