Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Waze lietotne autovadītājus brīdinās par ceļu posmiem Latvijā ar augstu negadījumu biežumu

No septembra vidus Waze lietotnē autovadītāji tiek brīdināti par ceļu posmiem visā Latvijā, kuros ir augsts satiksmes negadījumu biežums. Brīdinājumi Waze lietotnē tiek izvietoti, pamatojoties uz Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) apkopotajiem datiem par vietām, kur visbiežāk notiek ceļu satiksmes negadījumi, portālu Diena.lv informēja LTAB.

Statistika par visiem reģistrētajiem CSNg tiek apkopota LTAB tiešsaistes kartē un ļauj detalizēti izvērtēt bīstamākos punktus, kuros notiek CSNg, pēc negadījumu skaita, sekām (nodarīto zaudējumu apmērs), gan vietas un norises laika.

"Arī VAS Latvijas Valsts ceļi apkopo un uztur tā saucamo "melno punktu karti", identificējot vietas, kurās pamatā notiek CSNg ar smagām sekām. Tikmēr šī karte neiekļauj daudzas tādas vietas, kur CSNg ir ar mazākām sekām, taču notiek daudzkārt biežāk. Kā piemērus var minēt tā saucamo Mūkusalas apli, Tīraines ielas un Vienības gatves krustojumu Rīgā, kā arī daudzas citas vietas Latvijā," stāsta LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

LTAB apkopotā statistika liecina, ka šādās vietās ik nedēļu notiek līdz pat desmit CSNg, kas bieži vien saistīti ar autovadītāju neuzmanību, veicot nepārdomātus manevrus, vieglprātību un koncentrācijas trūkumu vadot transportlīdzekli, kā arī citiem faktoriem, kurus iespējams novērst, savlaicīgi brīdinot autovadītājus būt uzmanīgākiem. "Šī iemesla dēļ esam izstrādājuši informācijas apmaiņas protokolu, kas datus no LTAB tiešsaistes sistēmas nosūta Waze lietotnei," skaidro J.Abāšins, piebilstot, ka patlaban Waze lietotnē integrēti brīdinājumi par 60 bīstamām vietām, taču to skaitu paredzēts palielināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas