Laika ziņas
Šodien
Ļoti stiprs lietus
Rīgā +22 °C
Ļoti stiprs lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Āboltiņa: Latvijai un Lietuvai ir jāapliecina spēja konstruktīvi sadarboties

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība), piektdien Tallinā tiekoties ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju Irēnu Degutieni, vienojās, ka, neskatoties uz atsevišķiem problemātiskiem jautājumiem Latvijas un Lietuvas attiecībās, šobrīd sadarbība abu valstu starpā ir īpaši nepieciešama.

"Latvijai un Lietuvai ir jāapliecina spēja konstruktīvi sadarboties un, sēžot pie sarunu galda, vienoties par abpusēji izdevīgākajiem risinājumiem gan attiecībā uz banku sektoru, gan enerģētikas jautājumiem. 20 neatkarības gados esam pārvarējuši daudzus sarežģījumus, tādēļ arī šobrīd ir svarīgi rīkoties politiski saskaņoti," uzsvēra S.Āboltiņa. Viņa norādīja, ka abām pusēm jāturpina praktiskā sadarbība atbilstoši Latvijas un Lietuvas nākotnes sadarbības programmai.

Saeimas priekšsēdētāja skaidroja, ka piektdien atceltā Ministru prezidenta Valda Dombrovska vizīte Lietuvā ir saistīta ar nepieciešamību risināt Latvijā jautājumus, kas saistīti ar Latvijas Krājbanku. Šai bankai uzticējušies daudzi Latvijas iedzīvotāji, tādēļ šobrīd tiek domāts, kā sniegt pēc iespējas lielāku atbalstu tās līdzšinējiem klientiem.

Puses bija vienisprātis, ka viens no nozīmīgākajiem sadarbības formātiem ir Baltijas Asambleja, kas ļauj vienbalsīgi akcentēt Baltijas valstu reģionam aktuālos jautājumus Eiropas līmenī.

S.Āboltiņa Tallinā piedalās Baltijas Asamblejas 30.sesijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas