Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ādažu novadā iedzīvotāji samulsuši par mainītiem iecirkņiem

Ādažu novada domē esošajā 777.vēlēšanu iecirknī daudzi vēlētāji pēc atnākšanas informēti, ka šis nav viņu iecirknis, bet daži attapušies ar nederīgiem dokumentiem, noskaidroja aģentūra LETA.

Iecirknī skaidroja, ka šoreiz vēlētāji, kas iepriekš nākuši uz šo pašu iecirkni, sadalīti pa vairākiem iecirkņiem. Daudzi to neesot zinājuši un nākuši uz savu "veco iecirkni".

Daļa vēlētāju iecirknī attapušies ar nederīgiem dokumentiem - pasi vai personas apliecību. Ir arī tādi, kas vēlas mainīt iecirkni, bet viņiem tiek paskaidrots, ka tas šodien nav iespējams.

Patlaban iecirknī arī veidojas rindas. Vēlēt nāk gan vecāka gada gājuma cilvēki, gan jaunieši, novēroja aģentūra LETA.

Arī Kadagā, iecirknī bērnudārzā "Mežavēji" daļa atnākušo vēlējušies mainīt iecirkni. Viens balsotājs uzrādījis nederīgu personas apliecību, bet vēlāk atnācis novēlēt ar pasi. Kopumā iecirkņa pārstāvji aktivitāti vērtē kā ļoti zemu.

Jau ziņots, ka Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu dienā sestdien pirmajā stundā, proti, līdz plkst.8 Latvijā nobalsojuši apmēram septiņi tūkstoši vēlētāju jeb 0,49% no kopējā vēlētāju skaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati. Vēlēšanu iecirkņi Latvijā sestdien ir atvērti no plkst. 7 līdz 20.

Tādējādi, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri devās vēlēt iepriekšējās dienās, nobalsojuši 164,8 tūkstoši vēlētāji jeb 11,67% no kopējā vēlētāju skaita.

Salīdzinājumā ar iepriekšējām EP vēlēšanām, kas notika 2014.gadā, vēlētāju aktivitāte līdz šim kopumā bijusi lielāka, taču tāpēc, ka šogad lielāka iedzīvotāju aktivitāte bija iepriekšējā balsošanā. Šogad iepriekšējā balsošanā bija nobalsojuši 157,8 tūkstoši iedzīvotāju jeb 11,18% no kopējā vēlētāju skaita, kamēr 2014.gada vēlēšanās - 100,8 tūkstoši jeb 6,84%.

Kopumā EP vēlēšanās var piedalīties 1,412 miljoni Latvijas iedzīvotāju.

No Latvijas EP tiks ievēlēti astoņi deputāti. Vēlēšanām pieteikti 16 saraksti, no kuriem kandidē 246 pretendenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas