Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aicina parlamentāriešus, kuri pēdējā laikā kontaktējušies ar Kaimiņu, pašizolēties

Saeimas deputātiem, kuri pēdējā laikā kontaktējušies ar parlamentārieti Artusu Kaimiņu būtu pašiem jāizolējas līdz turpmākajiem Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) norādījumiem, aģentūrai LETA teica aptaujātie politiķi.

Jau ziņots, ka Kaimiņam konstatēta jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) aicina drošības dēļ pašlaik ievērot pašizolāciju visiem, tajā skaitā Saeimas deputātiem un darbiniekiem, kas pēdējā laikā kontaktējušies ar deputātu Kaimiņu.

Mūrniece aģentūrai LETA pastāstīja, ka pēc informācijas saņemšanas par Kaimiņa saslimšanu ir sazinājusies un situāciju pārrunājusi ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV).

Pašlaik tiek apzināta informācija par detaļām. Tiek gaidītas ziņas no epidemiologiem, lai noskaidrotu, kad Kaimiņš varētu būt inficējies, lai varētu saprast personu loku, ar kurām viņš ir kontaktējies un kurām nepieciešams pašizolēties, norādīja Mūrniece. Politiķe skaidroja, ka ir svarīgi uzzināt laika posmu, kad Kaimiņš varēja izplatīt infekciju, lai šo jautājumu risinātu tālāk.

Visām personām, kuras pēdējā laikā kontaktējušās ar Kaimiņu, ir jāievēro pašizolācija un jānovēro savs veselības stāvoklis, sacīja Mūrniece.

Vaicāta, vai šis gadījums var likt pārtraukt Saeimai sanākt uz sēdēm un pieņemt lēmumus, Mūrniece norādīja, ka pašlaik tiek vēl gaidītas precīzākas ziņas no epidemiologiem, lai saprastu, cik lielu cilvēku loku Kaimiņa saslimšana skar. Vispirms ir jāsaņem nepieciešamā informācija, lai varētu saprast situāciju un to, kas tieši būtu jādara, skaidroja Saeimas priekšsēdētāja.

Atbildot uz jautājumu par Saeimas tālāko darbu, Mūrniece atzina, ka ir jādomā par kādām rezerves iespējām.

Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars (NA) aģentūrai LETA sacīja, ka lēmums par Saeimas turpmāko darbu var tikt pieņemts tikai pēc epidemiologu norādījumiem. Līdz tam deputātiem un citiem cilvēkiem, kuri līdz šim kontaktējušies ar Kaimiņu, būtu pašiem jāizolējas.

Arī partiju apvienības Attīstībai/Par! līderis Daniels Pavļuts aģentūrai LETA norādīja, ka Saeimas darbiniekiem, kuri bijuši kontaktā ar Kaimiņu, būtu jāpieņem lēmums par pašizolēšanos. Jautājums par turpmāko Saeimas darbu būs atkarīgs no SPKC lēmuma, piebilda politiķis.

Pavļuts arī akcentēja, ka Saeimai ir steidzami jādomā par to, kā nodrošināt parlamenta darbu ārkārtējās situācijas apstākļus. Viņš jau piektdien rosināja grozīt Satversmi, tajā paredzot iespēju deputātiem Saeimas sēdē piedalīties attālināti, taču priekšlikums palika bez virzības.

Pavļuta ieskatā jaunie apstākļi varētu mudināt lēmumu par Satversmes grozīšanu pieņemt ļoti ātrā tempā.

Kā ziņots, Kaimiņš sociālajos tīklos paziņojis, ka no 17.marta saistībā ar sliktu pašsajūtu ir pašizolējies. Piektdien, 20.martā, nodevis analīzes un šodien saņēmis informāciju par pozitīvu Covid-19 rezultātu. 

"Es atvainojos visiem, ar kuriem tikos 15. un 16.martā, un aicinu un lūdzu viņus pārbaudīties!" raksta deputāts.

Jautāts, vai tagad pašizolēšanās būs jāievēro visiem Saeimas deputātiem, SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs aģentūrai LETA teica, ka pašreiz tiek pieņemti lēmumi un "pie tā strādā".

Jau ziņots, ka koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 Latvijā apstiprināta vēl 13 cilvēkiem, tādējādi kopumā saslimušo skaits sasniedzis 124, ziņo SPKC.  

Aizvadītājā diennaktī veikts 1241 izmeklējums personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, savukārt līdz šim Latvijā kopumā veikti 4446 šādi izmeklējumi.

Jau ziņots, līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību

Top komentāri

Valsts ienaidnieks
V
Manuprāt, tieši otrādi, Kaimiņam biežāk ir jānāk uz Saeimu, biežāk jāspiež visiem rokas, jābučojas, jāapskauj kolēģi deputāti. Laikam, šis ir vienīgais Latvijas ceļš brīvības virzienā.
Juris Rupkus
J
Dzimtenes labā īstenais patriots Gobzems nepakļausies šim aicinājumam.
Andris Poga5
A
Šito aicinājumu vajadzēja jau izplatīt, kad to klaunu ievēlēja..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas