Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Aicina ziedot Lindermana advokātu pakalpojumu apmaksai

Partijas Par dzimto valodu kontā iespējams ziedot prokrieviskā aktīvista Vladimira Lindermana, kurš patlaban tiek turēts aizdomās saistībā ar divu Krievijas pilsoņu ielaušanos Ādažu militārajā bāzē, advokātu pakalpojumu apmaksai.

Kā liecina prokrieviskā aktīvista Illariona Girsa sociālā tīkla Facebook lapa, vairāki cilvēki interesējušies par to, kādā veidā varētu palīdzēt Lindermanam, uz ko Girss atbildējis, ka ir jāizplata ziņa par radušos situāciju, kā arī iespējams ziedot līdzekļus, jo "advokāta darbs maksā naudu".

To patlaban var izdarīt, pārskaitot naudu uz partijas Par dzimto valodu kontu ar norādi Lindermanam. Girss aģentūrai LETA solīja, ka visi saziedotie līdzekļi tiks nodoti Lindermanam.

Pagaidām gan Girss nav ieskatījies šajā kontā un nezina, vai kāds ir izmantojis iespēju ziedot.

Kā ziņots, Lindermanam piemērots aizdomās turētā statuss kriminālprocesā, kurā aizdomās turēti tiek arī divi Krievijas pilsoņi par mēģinājumu veikt teroristiskas darbības.

Kā aģentūrai LETA norādīja Lindermana aizstāve zvērināta advokāte Jeļena Kvjatkovska, Lindermanam ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis - policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts. Advokāte ar klientu vēl lems, vai šo lēmumu pārsūdzēs.

Kā aģentūru LETA informē Drošības policijā (DP), saistībā ar pagājušajā mēnesī notikušo incidentu pie Nacionālo bruņoto spēku bāzes Ādažos DP Lindermanam ir piemērojusi aizdomās turētā statusu saskaņā ar Krimināllikuma 15.panta ceturto daļu, 20.panta ceturto daļu, 88.panta trešo daļu - par līdzdalību mēģinājumā veikt teroristiskas darbības, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās - un 85.pantu - spiegošanu.

Pirmstiesas izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, ka neilgi pirms incidenta aizdomās turētais ir apmeklējis Kadagu, ko viņš nenoliedz arī savās liecībās. Turklāt kriminālprocesa gaitā ir konstatēts, ka Lindermans uztur kontaktus ar abiem Krievijas pilsoņiem, kuriem jau iepriekš šajā lietā tika piemērots aizdomās turētā statuss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas