Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

"airBaltic" apgrozījums deviņos mēnešos pieaudzis 2,7 reizes

Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" grupas apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 362,5 miljoni eiro, kas ir 2,7 reizes vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās divas reizes - līdz 35,6 miljoniem eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Lidsabiedrības publiskotais 2022.gada deviņu mēnešu pārskats liecina, ka ieņēmumi no pasažieru pārvadājumiem veidoja 288,401 miljonu eiro, bet papildu ieņēmumi veidoja 23,774 miljonus eiro.

"airBaltic" pārstāvji norāda, ka trešajā ceturksnī uzņēmuma tīrā peļņa pirms izdevumu atrēķināšanas pieaugusi līdz 17,1 miljonam eiro.

"airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss min, ka aviācijas nozare atgūstas no pandēmijas, un tas atspoguļojas arī "airBaltic" finanšu rādītājos, un uzņēmums "atkal ir ceļā uz rentabilitāti".

Gauss pauž, ka karš Ukrainā ar visām tā radītajām sekām, tostarp piegādes ķēžu problēmām, pieaugošajām degvielas cenām, lidsabiedrības darbības pārplānošanu un citiem apstākļiem ir būtiski mainījis situāciju tirgū. "Tomēr galvenais mērķis paliek nemainīgs - "airBaltic" turpinās paplašināt savu tirgus daļu, uzlabojot savienojamību starp Baltijas valstīm un pārējo pasauli," norāda "airBaltic" vadītājs.

Lidsabiedrība 2022.gada deviņos mēnešos pārvadājusi kopumā 2,452 miljonus pasažieru, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā gadu iepriekš šajā periodā, savukārt veikto lidojumus skaits pieaudzis par 88,3% - līdz 27 713.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka lidsabiedrība trešajā ceturksnī apsteidza plānotos rezultātus, un trešajā ceturksnī "airBaltic" apgrozījums sasniedza 171 miljonu eiro, kas ir 2,1 reizi vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, un tikai par 1,4% atpalika no 2019.gada attiecīgā perioda. 

Vienlaikus minēts, ka trešajā ceturksnī dzinēju trūkuma dēļ vidēji 6,8 gaisa kuģi atradās uz zemes, un flote papildināta ar vidēji četriem pilna servisa nomas pakalpojumu (ACMI) iznomātiem gaisa kuģiem. Tas ir būtiski palielinājis aviosabiedrības izdevumus.

"airBaltic" darbības ieņēmumi 2021.gada deviņos mēnešos bija 133,3 miljoni eiro, bet zaudējumi sasniedza 72,1 miljonu eiro.

Savukārt "airBaltic" apgrozījums pagājušajā gadā kopumā bija 204,1 miljons eiro, kas ir par 41% vairāk nekā gadu iepriekš, kamēr kompānijas zaudējumi samazinājās par 49% un bija 135,7 miljoni eiro.

Latvijas valstij pieder 97,97% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas