Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Aizdomās par nopietniem pārkāpumiem aiztur divus kriminālpolicijas darbiniekus

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis divas Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas - Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas vecāko inspektoru un Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas inspektoru, portālu Diena.lv informēja IDB.

Aizturēšana notika iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros, aizturētās personas tiek turētas aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, nepatiesu ziņu sniegšanu un stratēģiskas nozīmes preču aprites noteikumu pārkāpšanu.

Amatpersonas dienesta pienākumu pildīšanas laikā pretēji normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai veica personu, kuras nodarbojas ar tabakas izstrādājumu kontrabandu, novērošanu un izsekošanu, kā arī ielaušanos telpās.

Veicot neatliekamās izmeklēšanas darbības, personu darba un dzīvesvietās tika izņemtas GPS ierīces un raidītāji, dažādas tehniskās ierīces, kā arī skaidra nauda kopumā 20 tūkstošu eiro apmērā. Kratīšanas laikā izņemto preču atbilstība stratēģiskas nozīmes preču sarakstos minētajām precēm tiks noteikta ekspertīzē.

Abām aizturētajām personām piemērots aizdomās turētās personas statuss, tai skaitā aizliegums pildīt noteiktu amatu.

Šobrīd personām izvirzītās aizdomas par iespējamu pretlikumīgu rīcību, kas noteikta Krimināllikuma 318. panta pirmajā daļā, 328. pantā un 237.1 panta otrajā daļā, tiks pārbaudītas ar kriminālprocesa līdzekļiem un metodēm. IDB atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

 

Top komentāri

solon
s
Esmu pārliecināts, ka šīs te epizodes, kad regulāri tiek aizturēti policijas darbinieki, ir tikai "odziņas". Kā, piemēram, var tā sanākt, ka veikalos tiek tirgota saucamā "krutka"?! Domāju, ka bez ļoti ļoti augstu sēdošu (policijas) amatpersonu līdzdalības to nu nekādi nevar organizēt un uzturēt. Mūsu valsti pārvalda noziedzīgs grupējums ar metastāzēm visaugstākajā līmenī.
Korumpētā valstī
K
Kur tiesa un likumsargu vadība ir ietekmējami alaž pašus izmeklētājus, ja tie uzkāp krimināłiem uz varžacīm, pašus pataisa par krimināłiem. Kā varam zināt kas tad ir noticis šeit?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas