Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju vadīs Jurašs

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju vadīs Juris Jurašs JKP), trešdien savā pirmajā sēdē nolēma komisijas deputāti, vēsta Saeimas Preses dienests.

Jurašs parlamentā ievēlēts pirmo reizi. Iepriekš kā deputāts darbojies Rīgas domē, strādājis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā par Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāju.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru šodien deputāti ievēlēja Aldi Blumbergu (KPV LV), savukārt par sekretāru – Edvīnu Šnori (NA).

Komisijā strādās arī deputāti Jānis Ādamsons (Saskaņa), Raimonds Bergmanis (ZZS), Kaspars Ģirģens (KPV LV), Ivans Klementjevs (Saskaņa), Ainars Latkovskis (JV), Juris Rancāns (JKP) un Mārtiņš Staķis (AP!). Komisiju sastāvs noteikts ar Saeimas 20. novembra ārkārtas sēdes lēmumu.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas pārraudzībā ir nacionālās drošības, valsts aizsardzības, iekšlietu, korupcijas novēršanas jomas.

Komisijas priekšsēdētājs vienlaikus ir arī Nacionālās drošības padomes loceklis un piedalās valsts augstāko amatpersonu un institūciju vienotas darbības saskaņošanā nacionālās drošības jomā.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli parlamentā darbojas 16 komisijas.

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli komisijas pirmo sēdi sasauc un līdz komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai vada Saeimas sekretārs. Turpmākās sēdes sasauc un vada komisijas priekšsēdētājs.

Top komentāri

ļuļa
ļ
lai dies nogrābstās, tas tikai latvijā iespējams. budžeta komisiju vada bondars, kas apzadzies un kam lieta par vairākiem miljoniem uz kakla karājas, bet korupcijas novēršanas komisiju vadīs jurašs. tas pats jurašs, kurš apkrāpis valsti, lai iegūtu īpašumu dreiliņos. vienkārši fantastiski.
Udo Ulbergs
U
Tas ir pareizi! Izvēle ir lieliska! Parlamenta dauni, pederasti un morāli patoloģiskie primāti ir izvēlējušies vispareizāko kadru - korupcijas organizatoru ar daudzu gadu pieredze Latvijas galvenajā korupcijas administratīvajā centrā. Vispār latviešu tauta var būt apmierināta ar savu izvēli 6.oktobrī. Parlamentā visus amatus ieņem vispiemērotākie cilvēki: parlamentu vadīs neliete, viņai palīdzēs akadēmiskā šarlatāne, cilvēktiesības/medijus pārzinās dauns/klauns. Latvieši var būt lepni par savu parlamentu.
zvirbulēns
z
Kā Jurašs? Vai tad Annu Jurjevnu Potāpovu no Maskavas neliks tai beņķī? Vai tas Jurašs nav jau galīgi nopīpējies, acis kā trakajam ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas