Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Aizturēts Valsts policijas mantiskās apgādes biroja šefs, atstādināts Nodrošinājuma pārvaldes priekšnieks

Iekšlietu ministrijas Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis Valsts policijas Materiāli tehniskās un mantiskās apgādes biroja priekšnieku Armandu Možeiko, tāpat no amata atstādināts Valsts policijas Nodrošinājuma pārvaldes priekšnieks Ints Žukovskis.

Iekšējās drošības birojs (IDB) par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un krāpšanu aizturējis arī VP Nodrošinājuma pārvaldes Materiāli tehniskās un mantiskās apgādes biroja priekšnieku Armandu Možeiko un vēl trīs VP darbiniekus.

VP priekšnieks Ints Ķuzis aģentūrai LETA ar Sabiedrisko attiecību nodaļas starpniecību norādīja, ka katra policista aizturēšanu aizdomās par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu VP un viņš kā iestādes vadītājs to vērtē kā ārkārtas situāciju, jo ir nepieņemami, ja policists tiek turēts aizdomās par noziegumu. "Vēl jo vairāk, ja aizturētais ir nevis izpildītājs, bet vadītājs, kura pienākums ir ne tikai godprātīgi veikt savus darba uzdevumus, bet arī organizēt padoto darbu un kontrolēt tā izpildi," uzsvēris VP priekšnieks.

VP nevarot komentēt lietu, jo izmeklēšanu veic IDB. Taču policija ar biroju sadarbojas un sniedz visu nepieciešamo atbalstu, norādīja Ķuzis. Patlaban inkriminētie panti liek secināt, ka iekšējā sistēma nav nostrādājusi tā, kā to paredz normatīvais regulējums, teica policijas priekšnieks. "VP ir ļoti svarīgi saprast, kur ir vājās vietas, kā arī, kā tās novērst," viņš uzsvēra.

Ķuzis paskaidroja, ka ir uzdevis sākt dienesta pārbaudi attiecībā uz IDB aizturētās amatpersonas tiešā priekšnieka lomu un atbildību, jo viņa uzdevums bija zināt, kas notiek šajā struktūrvienībā, nodrošināt atbilstošu darba organizāciju un īstenot darbu izpildes un darbinieku kontroli.

Uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku Ķuzis atstādinājis Galvenās administratīvās pārvaldes Nodrošinājuma pārvaldes priekšnieku. VP mājaslapā ievietotā informācija liecina, ka šo amatu ieņem Ints Žukovskis.

Vienlaikus Ķuzis uzdevis pasteidzināt Autotransporta pārvaldes funkcionālo izvērtējumu, kas VP jau notiek atbilstoši valsts pārvaldes reformu plānam.

"Mums ir jāsaprot, kādas šobrīd tur ir sistēmiskas problēmas, kā novērst iespējamos riskus, kāda ir optimālākā šīs atbalsta funkcijas jomas nākotne un iespējamie risinājumi," norādīja Ķuzis.

Kriminālprocesa ietvaros par iespējamo dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā, un iespējamo dienesta viltojumu birojs aizturēja Valsts policijas Galvenās administratīvās pārvaldes biroja priekšnieku, kā arī aizdomās par krāpšanu - vēl trīs Valsts policijas Galvenās administratīvās pārvaldes darbiniekus, informējis IDB.

Pirmstiesas izmeklēšanā konstatēts, ka par materiāli tehnisko nodrošinājumu Valsts policijā atbildīgā amatpersona pretlikumīgi, savu personisko interešu īstenošanai izmantoja Valsts policijas resursus, tai skaitā nodarbināja tiešajā pakļautībā esošos trīs darbiniekus.

Pretlikumīgās darbības notika ilgstošā laika periodā, radot būtisku kaitējumu Valsts policijai.

Aizdomās turētajai personai sākotnēji piemērotais drošības līdzeklis apcietinājums tika aizstāts ar drošības naudu, kā arī tika piemēroti papildu drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums ieņemt noteiktu amatu Valsts policijā.

Papildināta visa ziņa

Top komentāri

Valsts policija
V
ir pilna ar "kadriem", kas tā vietā, lai šo valsti aizsargātu un attīstītu, faktiski šo valsti grauj...
Miks
M
Patiesībā tagad Ķuzim vajadzētu painteresēties-kas bija tie kas šo biedru rekomendēja tik augstā amatā....
varna
v
Un, kas organizē automašīnu zagļus, kas tur nozagtās mašīnas muitas noliktavu konteineros, kas nogādā tās pāri robežai?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas