Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Anulēs UniCredit Bank kredītiestādes licenci

No 2014.gada 1.janvāra tiks anulēta AS UniCredit Bank izsniegtā licence kredītiestādes darbībai un tiks dota atļauja reorganizēt banku par komercsabiedrību, kas nesniedz kredītiestādes pakalpojumus, ceturtdien lēma Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK).

Saskaņā ar Kredītiestāžu likumu banka var atteikties no licences, ja tās akcionāri lēmuši par bankas reorganizāciju, un ir izpildītas visas saistības pret noguldītājiem. Pārbaudot bankas operatīvo bilanci, FKTK secināja, ka visas saistības pret noguldītājiem ir izpildītas, tāpēc nepastāv šķēršļi bankai brīvprātīgi atteikties no kredītiestādes licences. 

Atteikšanās no licences atbilst kopējai UniCredit Bank akcionāru stratēģijai pārtraukt kredītiestādes darbību Latvijas tirgū un koncentrēties uz līzinga pakalpojumu sniegšanu, veicot reorganizāciju un apvienojoties ar SIA UniCredit Leasing.

Novembra beigās FKTK deva atļauju AS UniCredit Bank aizdevumu, noguldījumu un garantiju portfeļu pārejai Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Swedbank īpašumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas