Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ap 10% eParaksta lietotāju problēmas ar piekļuvi pakalpojumam

Jaunās eParaksta tehnoloģiskās platformas ieviešanā radušies sarežģījumi, kādēļ ap 10% lietotāju saskārušies ar traucējumiem, Latvijas Televīzijas raidījumam Panorāma atzina par pakalpojuma nodrošināšanu atbildīgais Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC).

Platforma tiek mainīta Eiropas Savienības regulas par uzticamības pakalpojumiem dēļ un pārejas procesam paredzēti trīs mēneši.

“Skatoties pēc portāla statistikas, redzam, ka katrs piektais saskaras ar kādām grūtībām vai izaicinājumu tiešajā [datu] migrācijas procesā. Mūsu primārais fokuss ir tieši apkalpot šos klientus, ko arī darām,” Panorāmai paudis LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

“Lai varētu portālu lietot, kas klientam ir jāzina? Tātad - ir jāveic jauna pieteikšanās. Ja ir identifikācijas (ID) karte vai mūsu karte, tad to var izdarīt attālināti. Nekur nav jāiet. Ja nav, tad ir jāpiesakās kurjeram. Portālā to var izdarīt, un tad kurjers jums ērtā laikā, kuru jūs paši norādītu, jūs apmeklēs. Par to nebūs jāmaksā,” norādīja Bokta, piebilstot, ka jaunās platformas ieviešanas dienās palielināts klientu apkalpošanas speciālistu skaits.

LVRTC arī atzinis, ka pašlaik Apple ierīču lietotājiem e-paraksta pieejamība ir sarežģītāka, jo Apple vēl nav laidusi klajā nepieciešamo programmatūru.

Jau vēstīts, ka 29.decembrī tika izslēgts līdzšinējais portāls eParaksts.lv, bet no šī gada aptuveni 40 000 eParaksta lietotāju dokumentu parakstīšana pieejama, darbam izmantojot jaunu mobilo lietotni eParaksts mobile, gan arī gan ar eID vai LVRTC izsniegto eParaksta karti.

Tehnoloģiskā migrācija neskar esošos eID un LVRTC izsniegtās eParaksta kartes lietotājus, ja vien viņi būs  veikuši eParakstīšanai nepieciešamās datorprogrammatūras atjauninājumu.

Top komentāri

Phe
P
Problēmas ir 100% lietotāju, jo aplikācija eparaksts mobile neeksistē. ... Apple neesot to laidusi klajā.... Muahahaaaaa, atradām malējo! Sviestu sviests LV ierēdniecības labākajās tradīcijās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas