Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Apdrošinātājs: Vecāki nesteidz apdrošināt bērnus pret negadījumiem nometnēs

Vasarā daudz bērni dodas uz sporta, valodu, piedzīvojumu nometnēm. Šajā laikā par bērnu drošību atbildību uzņemas nometnes personāls. Gjensidige Latvija eksperti vērš uzmanību, ka bērni vasarā ir īpaši aktīvi un vecākiem jau laikus jādomā par savu bērnu apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem, lai tādējādi mazinātu iespējamos finansiālos zaudējumus, kas var rasties negatīvo notikumu iespaidā, portālam Diena.lv viedokli klāstīja apdrošinātāji.

Latvijā ir augsti rādītāji bērnu traumatismā un vasarā, kad bērni biežāk kā citus gadalaikus, uzturas ārpus telpām, risks gūt traumas palielinās. Batuti, velosipēdi, skrituļslidas, skrejriteņi un pēdējā laika aktualitāte – elektriskie balansa dēļi – viss, kas paredzēts bērnu izklaidēm, esot pārgalvīgiem, reizē arī rada risku gūt nopietnas traumas. Kā liecina Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta dati, vasarā visbiežāk bērni gūst kaulu lūzumus, cieš no suņu kodumiem un gūst apdegumus. Pirmsskolas vecuma bērni lielākoties traumas gūst mājās, taču skolas vecuma bērni bieži traumējas, piedaloties ceļu satiksmē, sportojot, rāpjoties kokos un šūpojoties, peldoties, atpūšoties brīvā dabā un citās vietās, kur īpaši vasaras periodā uzturas bērni, tostarp arī vasaras nometnēs.

Latvijā ik gadu norisinās vairāk nekā 1000 oficiāli reģistrēto vasaras nometņu. Nelaimes gadījumu apdrošināšana bērniem nometnes laikā pēc likumdošanas nav obligāta prasība, taču visbiežāk realizējas trīs scenāriji:

Vecāki bērnus apdrošina paši – uz nometnes laiku vai uz visu vasaru,

Nometnes organizatori nodrošina bērniem nelaimes gadījumu apdrošināšanu, iekļaujot to nometnes izmaksās,

Bērni netiek apdrošināti vispār un gadījumā, ja bērns gūst kādu traumu, izmaksas, kas saistītas ar medicīnas pakalpojumiem, vecākiem jāsedz no saviem personīgajiem līdzekļiem.

Gjensidige Latvija novērojumi liecina – lai arī traumatisms siltajā sezonā palielinās, vecāki nesteidz apdrošināt savus bērnus pret nelaimes gadījumiem. Tā vietā vecāki paļaujas uz valsts sniegto bezmaksas veselības aprūpi, kā arī izvairās no domas, ka bērns varētu gūt kādu traumu.

“Protams, ir situācijas, kad bezmaksas pieejamā veselības aprūpe nodrošina bērnam nepieciešamo aprūpi bez papildu izmaksām. Taču diemžēl ir situācijas, kad bērns ir guvis sarežģītu vai nopietnu traumu, kas pieprasa specializētas procedūras vai rehabilitāciju. Nelaimes gadījumu apdrošināšana, atkarībā no polises, dod iespēju saņemt maksas medicīnas pakalpojumus valsts iestādēs, kā arī privātās medicīnas iestādēs bez rindas. Tā sedz medicīnas izmaksas un apdrošinātajam izmaksā kompensāciju par traumas faktu,” informē Gjensidige Latvija Personu apdrošināšanas nodaļas vadītāja Ludmila Ščegoļeva.

Ščegoļeva stāsta, ka apdrošināšanas atlīdzība par traumas faktu nereti darbojas kā palīgs, lai mazinātu pārdzīvojumus bērnam, kas radušies traumas dēļ. Piemēram, kājas lūzuma dēļ, bērns ir spiests pavadīt atlikušo brīvlaiku iekštelpās. Tādos gadījumos apdrošināšanas atlīdzība ļauj vecākiem ieguldīt līdzekļus bērna labsajūtai, piemēram, iegādājoties grāmatas, spēles vai uzlabojot apstākļus mājās.

Neraugoties uz to, kur bērns atrodas, par to drošību ir atbildīgi vecāki. Jebkurā situācijā vecāki vēlas, lai bērns justos labi, tādēļ ir svarīgi būt pārliecinātiem, ka sava bērna labā esat darījuši visu, lai to nodrošinātu. 

Top komentāri

Kolektīvs
K
Vai normāli nebūtu tā, ka bērnu apdrošināšana būtu jāveic nometņu organizētājiem, bet nevis vecākiem.
Visvaldis
V
Vecāki nesteidz - daudzkārt nepareizs apdrošinātāju formulējums.Pie tagadējām algu un dzīves izmaksu atiecībām bieži vien nepietiek naudas,lai apdrošinātu bērnus,dzīvokli,veselību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas