Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aprīlis bijis aptuveni divus grādus aukstāks par normu

Šā gada aprīļa vidējā gaisa temperatūra Latvijā bijusi gandrīz divus grādus zemāka par 1981.-2010.gada atbilstošo rādītāju, liecina uzņēmuma WeatherBELL Analytics apkopotā informācija.

Šā gada pirmie trīs mēneši, kā arī 2016.gada decembris bija 0,5-3 grādus siltāki par normu, savukārt pērnā gada novembris un oktobris bija 1-2 grādus vēsāki par ilggadējo vidējo rādītāju.

Parasti aprīlis ir sešus grādus siltāks nekā marts - šo mēnešu vidējā temperatūra 1981.-2010.gadā bija attiecīgi +5,7 un -0,2 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Šogad marta vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +2 grādi, un aprīlis bijis tikai divus grādus siltāks.

Mēneša augstākā gaisa temperatūra Latvijā bija +20,4 grādi 2.aprīlī Daugavpilī, bet lielākais sals bija -8,7 grādi 18.aprīlī Zosēnos. Nokrišņu daudzums šomēnes pārsniedzis normu.

Eiropas lielākajā daļā aprīļa vidējā gaisa temperatūra bijusi tuvu normai vai zem tās, savukārt Portugālē, kā arī lielā daļā Spānijas un Itālijas aprīlis bijis 1-3 grādus siltāks nekā ierasts.

Jau ziņots, ka marts Eiropas lielākajā daļā bija neparasti silts. Vairākās valstīs, tostarp Vācijā, šā gada marts kļuva par vissiltāko pavasara pirmo mēnesi novērojumu vēsturē.

Sagaidāms, ka maija pirmajā pusē gaisa temperatūra Latvijā caurmērā būs zem normas.

 

Top komentāri

meitu mātes kantoris
m
Vēl sadomās nepiešķirt Co2 izmešu kvotas! Ko nu darīsim?
latviete
l
kas ir izdevis ,un regulejis tadu normu?Un no kura ,vai kura laika aukstaks.Aksti ,jazin un jaatbild ko raksta.Neko nevar un nedrikst salidzinat ar vardu norma.Tadas nav .Ta ir daba,un mes,katrs varam spriest pec savam normam,ka mums patik.Un salidzinat ari gadus ka patik.Tapec ...muti aizveriet!
Lielais Als
L
Kā šnobeļa prēmijas laureāts es to notaidu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas