Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aprīlis Latvijā bijis nedaudz vēsāks un sausāks par normu

Pagājušā mēneša vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +5,4 grādi - trīs grāda desmitdaļas zem 1981.-2010.gada aprīļa vidējā rādītāja, savukārt nokrišņu daudzums bija 10% zem normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Mēneša minimālā gaisa temperatūra -5,8 grādi tika reģistrēta 11.aprīlī Zosēnos, bet maksimālā gaisa temperatūra bija +20,1 grāds 18. aprīlī Liepājā.

11.aprīlī Dobelē tika uzstādīts diennakts minimālās gaisa temperatūras rekords - temperatūra noslīdēja līdz -4,7 grādiem. Savukārt 18.aprīlī Ainažos ar +18,7 grādiem tika sasniegts jauns siltuma rekords. 28.aprīlī Liepājā, gaisa temperatūrai pazeminoties līdz -2,8 grādiem, tika atkārtots šī datuma Liepājas aukstuma rekords.

Mēneša pirmā dekāde Latvijā bija 0,4 grādus vēsāka par normu, aprīļa vidū vidējā gaisa temperatūra pakāpās 2,7 grādus virs tās, bet mēneša pēdējā trešdaļa bija 3,2 grādus aukstāka nekā parasti.

Vidējais nokrišņu daudzums Latvijā aprīlī bija 30,6 milimetri jeb 90% no mēneša normas. Visvairāk nokrišņu - 56 milimetri - bija Rucavā, bet vismazāk lija un sniga Līvānu novada Rožupē, kur nokrišņu summa bija vien 14,4 milimetri.

Standartizētais nokrišņu daudzuma indekss, kas aprīļa vidū daudzviet uzrādīja lielu sausumu, mēneša beigās teju visā Latvijā bija normas robežās.

Saules spīdēšanas ilgums Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē galvenokārt bija nedaudz lielāks nekā ierasts, bet vietām Latgalē - pat par 60 stundām mazāks par normu.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums Latvijā aprīlī bija 71% - no 65% Rīgā līdz 78% Kolkā. Stiprākās vēja brāzmas - 25 metri sekundē - tika novērotas 9.aprīlī Ventspilī.

Jau ziņots, ka no 10.maija Latvijā strauji paaugstināsies gaisa temperatūra - laiks būs vasarīgi silts un, iespējams, pat karsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas