Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Apstiprina divu antidopinga jomas komisiju izveidi

Otrdien Ministru kabineta sēdē apstiprināts Veselības ministrijas izstrādātais noteikumu projekts, kas paredz izveidot Disciplināro antidopinga komisiju un Terapeitisko lietošanas izņēmumu komisiju, kā arī nosaka abu komisiju locekļu pilnvaru termiņus.

Jau ziņots, ka, lai uzlabotu antidopinga sistēmas organizāciju Latvijā, tiek veikti vairāki šim mērķim nepieciešamie pasākumi, tostarp no šā gada 1. jūlijā darbu uzsācis Latvijas Antidopinga birojs. Tāpat paredzēts izveidot vairākas komisijas, tostarp Disciplināro antidopinga komisiju un Terapeitiskās lietošanas izņēmumu komisiju.

Disciplināro antidopinga komisija izskata iespējamos antidopinga noteikumu pārkāpumus un pieņem par tiem lēmumus. Šīs komisijas sastāvā būs no Latvijas Ārstu biedrības, Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Sporta federāciju padomes, Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas izvirzīti speciālisti, divi no katras institūcijas. Noteikumi nosaka kārtību, kā šīs organizācijas izvirza minētos speciālistus.

Savukārt Terapeitiskās lietošanas izņēmumu komisijas sastāvā darbosies vismaz trīs Latvijas Ārstu biedrības izvirzīti ārsti.

Visas minētās organizācijas locekļu kandidātus abām komisijām izvirza sākotnēji uz pilnvaru termiņu, kas nepārsniedz četrus gadus, ar iespēju vēlreiz atkārtoti izvirzīt tā, lai kopējais pilnvaru termiņš vienam loceklim nav ilgāks par astoņiem gadiem. Šādā veidā tiek nodrošināts mazāks korupcijas risks, neatkarība un objektivitāte lēmumu pieņemšanā. Tāpat, lai novērstu interešu konfliktu, personas, kas ir Pārsūdzības komisijas sastāvā, nevar būt vienlaikus Disciplinārās antidopinga komisijas vai Terapeitiskās lietošanas izņēmumu komisijas sastāvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas