Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Apsūdz NBS karavīru par prettiesisku labuma piedāvāšanu apmaiņā pret fiktīvu vakcināciju pret Covid-19

Prokuratūra apsūdzējusi Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru par prettiesisku labuma piedāvāšanu vakcinācijas centra darbiniekiem apmaiņā pret fiktīvu vakcināciju pret Covid-19, noskaidroja aģentūra LETA.

Valsts policija un prokuratūra līdz šim nebija publiski atklājušas, kuru jomu pārstāv amatpersona, taču tagad prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka aģentūrai LETA apliecināja, ka vīrietis inkriminējamā nodarījuma brīdī strādājis NBS.

NBS komandiera preses virsniece Sandra Brāle aģentūrai LETA apliecināja, ka minētais karavīrs dienējis instruktoru sastāvā un patlaban jau ir atvaļināts no dienesta.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais vīrietis laikā no 2021.gada 12. jūlija līdz 28. jūlijam vairākkārt izteica vakcinācijas centra darbiniecēm, proti, klientu un pacientu reģistratorei un ārstei, prettiesiskus labuma piedāvājumus par to, lai, viņu nevakcinējot tiktu veikti nepatiesi ieraksti Covid-19 vakcinācijas dokumentācijā Covid-19 vakcinācijas sertifikāta saņemšanai.

Prokurors 18.oktobrī apsūdzēto saucis pie kriminālatbildības par divu noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēti Krimināllikuma pantā par prettiesiska labuma piedāvāšanu. Krimināllikums par šādu nodarījumu paredz piespiedu darbu vai naudas sodu.

Apsūdzētais savu vainu viņam inkriminēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā neatzīst.

Pirmdien Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūra šo krimināllietu nodevusi Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai.

Jau ziņots, ka vēl pirms visiem valdības lēmumiem par obligāto vakcināciju valsts pārvaldē pret Covid-19, NBS komandieris Leonīds Kalniņš izdeva karavīriem pavēli pieņemt lēmumu - potēties vai arī atstāt dienestu. Patlaban pret Covid-19 vakcinācija NBS faktiski ir pabeigta, tomēr līdz 21.oktobrim pieci karavīri bija atvaļināti, jo atteikušies vakcinēties.

Tāpat ziņots, ka saistībā ar iespējamu fiktīvu vakcināciju pret Covid-19 Valsts policijas lietvedībā ir aptuveni 20 kriminālprocesi. Viens kriminālprocess ir Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lietvedībā.

Abām iestādēm aizdomas par vairākiem simtiem personu, kas, iespējams, ieguvušas vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu bez vakcinācijas.

Aģentūras LETA apkopotā informācija par līdz šim publiski atklātajiem kriminālprocesiem liecina, ka šajās lietās kopš augusta kopumā figurē vismaz 11 medicīnas iestāžu darbinieki.

Papildus viens mediķis kopš vasaras jau ir saņēmis sodu. LETA jau rakstīja, ka rudenī Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras piemērojusi 1500 eiro naudas sodu kādai medicīnas māsai par to, ka viņa viltoja nosūtījuma dokumentu negatīva Covid-19 testa rezultāta saņemšanai. Šo lietu pirms nodošanas kriminālvajāšanai izmeklēja KNAB.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas