Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aptauja: 64% Latvijas uzņēmēju videonovērošanu izmanto objekta pasargāšanai

Vairāk nekā puse jeb 64% Latvijas uzņēmēju kā nozīmīgāko videonovērošanas kameru izmantošanas mērķi min uzņēmuma, tā objektu pasargāšanu no vandāļiem un zagļiem, liecina mobilo sakaru operatora "Bite Latvija" un tirgus izpētes uzņēmums Norstat Latvija veiktās aptaujas dati.

Īpaši šādu nepieciešamību uzsver mežsaimnieki un lauksaimnieki, kuriem nav iespējas atrasties savos īpašumos visu laiku.

Tāpat katrs trešais uzņēmējs atzīst, ka labprāt izmantotu videonovērošanas kameras, lai pārliecinātos par darbinieku drošību, bet biznesa produktivitātes uzlabošanas iespējas šajās kamerās saskata katrs piektais.

Bite Latvija biznesa segmenta attīstības vadītāja Daina Lūka sacīja, ka šo tendenci apstiprina arī šā gada martā publicētā AS SEB bankas aptauja, kurā 44% aptaujāto mazo un vidējo uzņēmumu norādīja, ka digitalizācija tiem nav svarīga. "Iespējams, daudziem šķiet, ka investēt videonovērošanas sistēmās tikai ar mērķi novērst potenciālos zādzību riskus, nav izdevīgi. Tomēr prakse rāda, ka tās var veiksmīgi izmantot arī citiem biznesa mērķiem, piemēram, lai veicinātu disciplīnu uzņēmumā, optimizētu loģistikas izdevumus vai palielinātu peļņu, efektīvāk plānojot klientu apkalpošanas procesus. Tie jau ir nozīmīgi biznesa ieguvumi, kuros ir vērts investēt," uzsvēra Bite Latvija biznesa segmenta attīstības vadītāja.

Bite Latvija ir apkopojusi vairākus mūsdienās aktuālus biznesa izaicinājumus, kurus var atrisināt vienkārši - ar pārdomātu video novērošanas kameru izmantošanu.

Lūka norādīja, ka tā vietā, lai fiziski pārbaudītu, vai veikala plauktos ir pietiekami daudz preču, vai uz būvobjektu ir piegādāti visi nepieciešamie materiāli, pārliecināties par aktuālo situāciju un plānot piegādes ķēdes var attālināti.

Kā ziņots, Bite Latvija koncerns - Bite Latvija un tās meitasuzņēmums TeleTower - pērn strādāja ar 79,668 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 30,6% un bija 8,645 miljoni eiro.

Bite Latvija 100% kapitāldaļas pieder Bite Lietuva UAB, kas ir starptautiskās aktīvu pārvaldīšanas kompānijas Providence Equity Partners uzņēmums.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas