Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Aptauja: 73% Latvijas iedzīvotāju tic Dievam

Pētījumu centra SKDS martā veiktās Latvijas iedzīvotāju aptaujas dati liecina, ka tikai 17% iedzīvotāju patlaban apgalvo, ka netic Dievam. Kopumā 73% sevi uzskata par ticīgiem, bet tikai 43% sevi uzskata par kristiešiem. 30% apgalvo, ka tic Dievam, bet sevi par kristiešiem neuzskata.

Salīdzinot 2018. gada martā iegūtos ar iepriekš veikto aptauju datiem, atklājas, ka pēdējo 10 gadu laikā gan ticīgo, gan kristiešu īpatsvars ir bijis relatīvi stabils. Tā pirms 10 gadiem (2009. gada martā) 19% iedzīvotāju apgalvoja, ka netic Dievam, 42% sevi uzskatīja par kristiešiem, bet 32% apgalvoja, ka tic Dievam, bet sevi par kristiešiem neuzskata, kas kopumā veidoja 74% kristiešu.

Aplūkojot dažādu sociālo un demogrāfisko grupu pārstāvju atbildes vērojams, ka caurmērā biežāk Dievam tic sievietes (83%), gados vecākie iedzīvotāji (vecuma grupa 64 līdz 75 gadi: 86%) un Latgalē dzīvojošie (90%). Vērojama sakarība, ka Dievam nedaudz biežāk tic iedzīvotāji ar zemākiem, bet retāk ar augstiem ienākumiem.

Par kristiešiem sevi caurmērā biežāk uzskata sievietes (50%), gados vecākie iedzīvotāji (vecuma grupa 64 līdz 75 gadi 61%) un Latgalē dzīvojošie (77%). Raksturīgi, ka krievu valodā runājošie sevi ievērojami biežāk uzskata par kristiešiem (57%) nekā tie Latvijas iedzīvotāji, kuri ģimenē sarunājas latviešu valodā (33%).

Saskaņā ar aptaujas datiem sevi par neticīgiem caurmērā biežāk uzskata vīrieši (25%), gados jaunākie aptaujas dalībnieki (vecuma grupa 18 – 24 gadi: 36%) un Vidzemē (26%) dzīvojošie.

Dati iegūti SKDS Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju aptaujā, veicot tiešās intervijas respondentu dzīves vietās. Martā veiktajā aptaujā tika aptaujāti 1016 respondenti vecumā no 18 līdz 75 gadiem visā Latvijā.

Top komentāri

jonis
j
Kuram dievam viņi tic? Kā arī, cik cilvēku tic horoskopiem, salavecim, lieldienu zaķim, burvju akmeņiem, pareģiem, ezotēriķiem, zintniecēm utt.
Es
E
Zīmīgi, ka Krievijā Putinam ticarī 73% iedzīvotāju.
reptilis
r
...nu,gan izdarīja ""secinājumus"":)))) raksta autors no sākuma raksta-Kopumā 73% sevi uzskata par ticīgiem, bet tikai 43% sevi uzskata par kristiešiem. 30% apgalvo, ka tic Dievam, bet sevi par kristiešiem neuzskata. Bet pēc tam - kas kopumā veidoja 74% kristiešu;)))))))))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas