Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aptauja: 80% iedzīvotāju valsts proklamēšanas 100.gadadienu vērtē kā vēsturiski nozīmīgu laiku

80% Latvijas iedzīvotāju valsts proklamēšanas 100.gadadienu vērtē kā vēsturiski nozīmīgu laiku, savukārt 77% uzskata, ka šogad svētkus vajag atzīmēt īpašāk nekā citus gadus, liecina pētījumu un konsultāciju kompānijas Kantar TNS veiktās aptaujas rezultāti.

Iedzīvotāji aptaujā arī atzīmēja vienu vai vairākus veidus, kā viņi grasās svinēt šos valsts svētkus. Vairāk nekā trešdaļa jeb 35% aptaujāto norādījuši, ka apmeklēs svētku pasākumus 18.novembrī un 19.novembrī, tostarp arī gaismas uzvedumu Saules mūžs. Likumsakarīgi 31% respondentu apmeklēs publiskos svētku pasākumus savā reģionā, pilsētā vai novadā, savukārt 30% aptaujāto pauduši, ka apmeklēs gaismas festivālu Staro Rīga.

Televīzijā svētku programmas pasākumus plāno vērot 27% aptaujāto, kā arī 24% iecerējuši svētkus atzīmēt mājās ģimenes vai draugu lokā. Nedaudz vairāk nekā viena piektdaļa jeb 21% respondentu svētku laikā vēlas noskatīties kādu no filmām programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei, bet 16% grasās apmeklēt kādu no svētku muzikālajiem vai deju koncertiem.

Brīvības cīņās kritušo piemiņas pasākumus plāno apmeklēt 15% respondentu.

Noskatīties kādu vēsturisku filmu par Latviju iecerējuši 15% aptaujāto, bet 8% dosies ceļojumā vai brīvdienās apceļos Latviju. Tāpat respondenti norādījuši, ka iesaistīsies publiskās iniciatīvās - kādā labdarības akcijā vēlas iesaistīties 3% aptaujāto, bet kādā no vides aizsardzības projektiem - 2%.

No aptaujātajiem cilvēkiem 9% neplāno atzīmēt valsts svētkus.

Uz aptaujas jautājumiem atbildēja 800 respondenti vecumā no 16 līdz 60 gadiem.

Kā ziņots, par godu Latvijas proklamēšanas 100.gadadienai visā valsts teritorijā no 17.novembra līdz 19.novembrim norisināsies vairāk nekā 900 pasākumi, no kuriem lielāko daļu iedzīvotāji varēs apmeklēt bez maksas, pirmdien preses konferencē mediju pārstāvjiem sacīja Latvijas valsts simtgades biroja reģionālo un nevalstisko projektu vadītāja Jolanta Borīte.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas